Vadabb pletykák érkeztek a még be nem jelentett Nvidia RTX 3090-ről.

Múlthéten napvilágot látott az állítólagos RTX 3080, ami nyilvánvalóan nem a legerősebb kártya lesz a palettán. Ezek után pedig alaposan elszabadultak az indulatok, több szivárgás is érkezett, amelyek közül a szakértők szerint a legrealisztikusabb az RTX 3090 ötlete. Őszintén szólva csak elsőre tűnik furcsának a 90-es végződés. Ha belegondolunk, hogy pár éve még nem volt sem Core i9, sem pedig Ryzen 9, akkor nem olyan elképzelhetetlen, hogy az Nvidia is akar valami újat hozni a nevezéktanába.

Legutóbb valószínűleg egy tesztelői példány (engineering sample) látott napvilágot, szóval az RTX 3080 végleges verziója egyáltalán nem biztos, hogy úgy fog kinézni, mint a kiszivárgott képen. Persze csak, ha a kép valóban az RTX 3080-at ábrázolta. Az Nvidia pletykákkal foglalkozó youtuber szerint nem véletlen, hogy a kártya teljes felületét hűtőbordák borítják, szerinte ugyanis az RTX 3080 hűtését egyelőre csak így tudták kivitelezni. A pletykák szerint ugyanis az RTX 3090 vagy RTX 3080 Ti (de ez majd úgyis utólag fog kiderülni), már korábban is 230 wattot fogyasztott, így az RTX 3080 fogyasztása sem maradhat el ettől jelentősen.

Ez még nem minden, ugyanis a pletykák szerint a korábbi 2,5 GHz-es órajeleket is sikerült feljebb tornázni. Ennek hatására az új tesztelői példányok már 10-15%-kal magasabb teljesítményre képesek.

Azaz a TU102-es GPU-val szerelt csúcs RTX-ek akár 60-90%-ot verhetnek az RTX 2080 Ti-ra.

Mindezt persze immáron 7 nanométeren.

https://www.youtube.com/watch?v=bhZyc2KOLlE&feature=emb_title

 

Természetesen ezúttal is érdemes mindezt fenntartásokkal kezelni, hiszen csak akkor tudjuk majd a végeredményt, amikor az Nvidia hivatalosan is bemutatja majd az új RTX generációt. Addig marad a várakozás.

Szerintetek tényleg 60-90%-kal erősebb lehet az új csúcskártya az RTX 2080 Ti-hoz képest?

Forrás: Tweaktown

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

 

×