Az EA a jövőben szeretné maximalizálni PC-s eladásait, így a jövőben minden játékuk szinte azonnal elérhető lesz a Steam platformján.

Az Electronic Arts betartotta korábbi ígéretét, és egy rakás játékot jelentetett meg a Steam oldalán. Ez azonban csupán a kezdet, hiszen a jövőben a friss PC-játékok szintén azonnal elérhetőek lesznek a Valve platformján.

Az EA az elmúlt években saját oldalán értékesítette játékait, ám úgy tűnik, hogy ez most megváltozik. A vállalat most alig várja, hogy elérje a Steam hatalmas, több mint 95 milliós felhasználói bázisát, és maximalizálja játékeladásait.

Ezen alkalomból ma több mint 25 cím meg is jelent a Steam kínálatában, köztük a Dragon Age: Inquisition, a Dragon Age II, a Need for Speed Heat, a Need for Speed: Rivals, a Need for Speed (2016), a Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville.

Kép forrása: Steam

Ezzel együtt az EA azt is megerősítette, hogy a jövőben minden friss játékuk automatikusan a Steamen is megjelenik majd.

„Az EA új PC-játékai a Steamen, és más platformokon is megjelennek, beleértve a holnap érkező Command & Conquer Remastered Collectiont is” írták a tegnapi sajtóközleményében.

Érdekes lépés egyúttal az, hogy az Origin Access szolgáltatás előnyei a Steamre is vonatkoznak. A szolgáltatás korábban csak Xbox One-on és PS4-en volt elérhető, a Steamen való megjelenéssel viszont az Xbox Game Pass versenytársává válhat.

Kép forrása: Steam

Mindez persze része az EA azon terveinek, hogy minél jobban maximalizálja a bevételeket.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×