Már több alkalommal bebizonyosodott, nem éri meg negatívnak és elítélőnek lenni a profi közösségben. Kayys sajnos nem tanult mások hibájából.

Három hét kényszerpihenőt köteles tartani Jack ‘Kayys’ Kayser. Az elemző viselkedésére több terhelő bizonyítékot is találtak a LEC-ért felelős személyek, így elkerülhetetlen volt, hogy büntetés nélkül megússza.

Más esetekben „negatív viselkedésért” elképzelhető, hogy csak figyelmeztetést egy játékos, vagy stábtag. Kayys esetében sajnos olyan súlyos szabálysértésekről beszélhetünk, amik azonnali szankciókkal jártak.

Nem járt szerencsével az egykori Team Liquid elemző, a büntetése, hiába első alkalom, rögtön három hét. Itt azonban még nem áll meg a sztori. Az Origen is azonnali hatállyal felbontotta vele a kapcsolatát, így Kayys az állását is elvesztette.

A nyilvános bocsánatkérésében elismeri hibáját, mindazonáltal kiemeli, rasszista megnyilvánulásai nem voltak. A pillanatnyi helyzetben meg is értjük, hogy fontosnak tartotta ezt kiemelni, hiszen pláne Amerikában, parázs téma ez most, ami sok más dologra is kihatással van.

Késik egy Fortnite Icon csomag, de a PlayStation 5 eseményre is várnunk kell.

Kayys Dániában élt, hiszen az Origen az Astralis csoport tagja. A kialakult helyzetben úgy döntött inkább hazautazik Amerikába és talán a három héten túlnyúló szünetet tart a versenyszerű League of Legends-től.

Ti kedvelitek Kayys munkásságát? Hiányozni fog a LEC vérkeringéséből?

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×