Az Atari hibrid konzol és streaming platformja, az Atari VCS előrendelői hamarosan végre megkapják, amire vágynak. Elindul a szállítás.

Az Atari konzolja régen, még valamikor a 90-es években igen népszerű otthoni játékgépnek számított. Még nekem is volt és a mai napig nem értem, hogy tudtam annyi időt elleni vele. 1993-óta a cég nem igen adott ki új konzolt, ám 2017-ben előálltak egy új ötlettel.

Az először Ataribox kódnéven futó Atari VCS tulajdonképpen egy teljesen digitális platform, melyet 2017-es bemutatása után egy évvel már elő is lehetett rendelni. A megjelenés aztán folyton csúszott, és bár úgy tűnt, hogy 2020 elején megindulhat a szállítás, a koronavírus ennek keresztbe tett.

Kép forrása: Atari

Az Atari VCS-n régi játékokat lehet játszani, illetve lehetőség van streaming szolgáltatásokat is élvezni rajta, egy Linux-alapú operációs rendszeren. Ez elvileg lehetővé teszi majd, hogy kompatibilis játékokat töltsenek le és telepítsenek rá. A konzol elnevezését az Atari 1977-es Video Computer System után kapta, amelyet általában VCS-re rövidítettek. Azt 1982 végén átnevezték Atari 2600-ra. Utóbbi talán már sokat mond azoknak, akik a 80-as években születtek.

Nemrég az Atari bejelentette, hogy az első nagyjából 500 darab Atari VCS konzolt elkezdi kiküldeni az előrendelőknek. A rendelések várhatóan június közepén már készen állnak a szállításra. Az Indiegogo-n keresztül egyébként továbbra is lehetőség van az előrendelésre.

 

Az Atari VCS-t hibrid PC-ként és konzolként írják le, amelyen klasszikus Atari játékokat lehet játszani. Persze nem csak azt: streaming segítségével modern címek is elérhetők, illetve elindíthatók az olyan szolgáltatások, mint a Netflix vagy a Disney+. A tesztek során már kipróbáltak rajta olyan címeket, mint a  Celeste, a Borderlands 2 és a Call of Duty: Warzone.

https://youtu.be/a9LODOUQh40

 

Íme a konzol specifikációja:

Kép forrása: Atari

Az Atari VCS konzol ára 76 ezer és 120 ezer forint között mozog attól függően, hogy milyen csomagot választunk. Neked tetszik a konzol?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

 

×