Az Epic Games vezérigazgatója azt szeretné, ha az Epic Game Store mobilon is elérhető lenne a jövőben iOS és Android rendszeren is.

Az Epic Games egyik legsikeresebb játékának, a Fortnite-nak mobilos verziója bizony sok pénzt hozott a kiadó konyhájára. Valószínűleg ezért is gondolkozott most el a vállalat vezérigazgatója Tim Sweeney azon, hogy magát az Epic Games Store-t is elérhetővé tegye Android és iOS rendszereken.

Az egyébként sikeresnek mondható Epic Store és annak ingyenes játékakciói mobilon új lehetőségeket nyithatnak meg a fejlesztők számára, hogy játékaikat mobilon is megjelentessék. Erről Sweeney nemrég a GameSpot-nak adott interjújában beszélt.

Elmondta: a mobileszközök egyre erősebbek, és egyre több magas színvonalú játékra alkalmasak, mint a Fortnite vagy a CoD: Mobile. Ez kibővíti a játékok lehetőségeit. Sweeney szerint a Fortnite és az Epic Store sikerei után ez logikusnak tűnik. Mobilon egyébként ugyanazt szeretnék elérni, mint PC-n.

Kép forrása: Top Tech News

„Szeretnénk a jövőben az Epic Store-t mobilon is megjelentetni. Úgy gondoljuk, hogy ez jó módszer az iparág előmozdítására” – mondta Sweeney.

Az Epic célja tehát az lenne, hogy bővítse lehetőségeit a mobilpiacon, illetve lehetőséget nyújtson fejlesztőknek arra, hogy játékaikat mobilrendszeren is elérhetővé tegyék. Ez azt jelenti, hogy később olyan címek is elérhetővé válhatnak mobilon, melyek korábban nem.

Ez lendületet adhat a fejlesztőknek, hogy még több magas színvonalú játékot adjanak ki mobilon is. Ez nagyon jó hír nekünk játékosoknak, az Epic Games pedig valószínűleg jól tudja, milyen eredménnyel járna sikeresen belépni a mobilpiacra. Ha az ingyenes játékok akciója mobilon is folytatódik, akkor tulajdonképpen nagy baj nem lehet, nem?

Ti mit gondoltok az Epic Games törekvéseiről?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×