A NewZoo egy gamerekre fókuszáló tanulmányában kimutatta, hogy a legtöbb játékos szeret enni és inni, miközben a virtuális térben kalandozik.

A NewZoo egy gamerekre fókuszáló kérdőív elkészítésével foglalkozik. Legújabb tanulmányukban a játékosok étkezési szokásait vizsgálták, mely tartalmazott meglepő, és kevésbé meglepő eredményeket is.

A legújabb felmérés alapján kiderült, hogy gamerek 80 százaléka eszik, vagy iszik, miközben játszik.

Mondjuk ez szerintem nem akkora meglepetés. Ki ne vett volna elő valami sósat, miközben éppen szintet grindol valamelyik MMO-ban. Vagy evett meg egy kis csokikát miközben két ranked meccs között várakozott. A legtöbben, akik szeretnek meccs közben elcsábulni egy kis nasinak az az ázsiai illetve óceániai régióból származik. Itt a nők inkább a sós ropogtatni valókat kedvelik, miközben valamilyen farm szimulátorral( Animal Crossing) vagy logikai kirakóssal játszanak. A férfiak többet nassolnak, viszont ők játékközben a szénsavas üdítők mellett, kávét, teát és vizet is fogyasztanak.

Newzoo

Európában kicsit más a helyzet. Nálunk a legtöbben üdítővel egészítik ki a játékidőt, ami mellé gyakran előkerül a sós rágcsa is. A 21 és 35 év közötti gamer férfiak 83% szokott nassolni, miközben játszik. Az energiaital viszont nem olyan népszerű. A válaszadók 15% szokott energiaitalt fogyasztani, miközben játszik. Számomra az a meglepetés, hogy a többi régióhoz képes Nyugat-Európában a legkisebb ez a szám. Mondjuk szerintem Kelet-Európa megsokszorozná ezt az eredményt. Alkoholfogyasztásban viszont az európaiak vezetnek. 18 százaléka a válaszadóknak szokott alkoholt fogyasztani, miközben játszik.

Ezeket az adatokat elsősorban azoknak a cégeknek készítették, akik még nem mertek a gaming piac felé nyitni. Ha esetleg van nektek is ilyen ismerősötök, akkor érdemes neki továbbítani. Mi gamerek szeretünk enni, és tökéletes felületet biztosítunk a reklámozásra. Ha nem hiszik el küldjétek el a NewZoo statisztikáit!

Ti szoktatok nassolni játék közben?

×