Megvan a következménye annak, ha egy játékos hosszú heteken, hónapokon vagy éveken át megállás nélkül játszik. Olofmeister után most Xyp9x is kilép.

Rájár a rúd a profi CS:GO közösségre az elmúlt időszakban. A mentális problémák egyre többször ütik fel a fejüket, a játékosok egészségénél viszont nem lehet más fontosabb.

A napokban számoltunk be róla, hogy Olofmeister, a CS:GO történetének egyik legikonikusabb alakja pihenőre megy, elhagyja a Faze-t. 2 évvel ezelőtt is volt egy rövid pihenője, akkor magánéleti dolgokra hivatkozva nem akart bővebben beszélni a problémáról. A mostani szünetnél viszont egyértelműen elmondta, kiégett a játékból, amely komoly kihatással volt már a társas kapcsolataira és a csapattal való viszonyára is.

Sajnos xyp9x is hasonló helyzetbe került. A játékos még néhány gyakorláson részt vett a csapat új ötödik játékosával, JUGi-val, de nincs tovább. Gla1ve után xyp9x is, egy időre biztosan, abbahagyja a profi CS-t.

A dán játékos neve teljesen összefűződött az Astralis csapattal, xyp9x minden sikert együtt ért el a csapattal.

A játékosok megnehezedett helyzete könnyen összefüggésbe hozható a koronavírus okozta helyzettel is. A jövőben muszáj lesz nagyobb figyelmet fordítani a mentális egészségükre is az esportolóknak, hiszen egy eddig nem ismert probléma bontogatja a szárnyait.

Arról egyelőre nincs információ az Astralis részéről, hogy xyp9x visszatérése esetén kire számítanak és kire nem, de jó okunk van feltételezni, hogy kell majd más csapat után néznie a jövőben.

Szerintetek egy 2 fős csere után is beton maradhat az Astralis? 

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×