Visszatért Recon Expert a Fortnite-ba, így újból relevánsá vált a kérdés: Jót tesznek-e mindezzel a fejlesztők a játéknak? Ezt boncolgattuk.

A Fortnite legritkább és legértékesebb kozmetikai tartalmait a közösség csak „OG skineknek” hívja. Ezek többnyire olyan Outfitek, amik már hosszú ideje nem voltak elérhetők a játékon belül, ráadásul akkor, amikor elérhetők voltak sem vásárolta fel őket mindenki. Ilyen tartalom volt egészen tegnapig a Recon Expert nevű Outfit, ami 927 nap után vált újra megvásárolhatóvá.

Kevés ilyen irtózatosan ritka skin található a játékban, s ezek is többnyire az első, illetve a második szezonból valók. A Fortnite közismertsége a harmadik-negyedik szezon során robbant be, onnantól kezdve az egekbe repült a Battle Royale játékosbázisa. Azok a felhasználók viszont, amelyek első és második szezonbeli skineket tartalmaztak, komoly értékkel kezdtek bírni. Ezek az értékek ráadásul az idő múlásával csak nőttek és nőttek.

 

Öt olyan Outfitje volt eddig a Fortnite-nak, amiért félelmetes összegeket voltak hajlandók játékosok kifizetni. Skull Trooper, Ghoul Trooper, Black Knight, Recon Expert illetve Renegade Raider. Ezek közül az elmúlt egy-másfél évben három skint újból elérhetővé tett a kiadó, ezzel rendesen alávágva az illegális felhasználó-kereskedelemnek.

Mára már csak Black Knight és Renegade Raider számít igazán „OG skinnek”, ugyanis tegnap Recon Expert is visszatért, ezzel elveszítve korábbi presztízsét. Az már tényleg csak hab a tortán, hogy új stílust is kapott az Outfit, vagyis az új tulajdonosok egyből többet kaptak a pénzükért, mint anno azok, akik még az első szezonban vásárolták őket.

Vannak, akik több ezer dollárt költenek ritka skinekkel megpakolt felhasználókra

A felhasználó-kereskedelem illegális, de legalábbis nem támogatja az Epic Games. Ebből kifolyólag nem tűnik őrületes húzásnak a fejlesztők részéről a régi értékes skinek újrakiadása. Arról már nem is beszélve, hogy mindez komoly bevételt is jelent nekik első kézből, elvégre több ezer játékos repül rá azonnal az egyébként így már nem ritka tartalomra.

Sokan úgy gondolják, hogy ezzel az Epic nem tesz jót a közösségnek, ám véleményem szerint pont ellenkezőleg cselekszenek. Zsebre vágják a komoly bevételt a mikrotranzakciókból, közben pedig aláássák a felhasználó piacot.

Le a kalappal!

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

×