Az Epic azt ígérte, hogy a v12.61-ben gyengítik a kontrolleres aim rásegítést. Végül olyanok voltak, mint a mese, adtak is, meg nem is a közösségnek.

Azok, akik rendszeresen követik a Fortnite világ híreit, pontosan tudják, hogy az aim rásegítéssel kapcsolatos hírek időről-időre mindig előkerülnek. Az Epic azt ígérte, hogy a kompetitív versenyek után, azaz a v12.61-es frissítéssel végre nerfelik majd a régóta problémás mechanikát.

Aztán a frissítés jött, a segítség pedig maradt

A v12.61-es frissítésben egy cseppet sem, vagy maximum tényleg nagyon kicsit tűnik gyengébbnek a célzási rásegítés, sőt, valamilyen szempontból még erősödött is. Az update előtti állapothoz képest most már sokkal messzebbre tud segíteni a kontrolleres játékosoknak az ellenfelen tartani a célkeresztet.

A kontrolleres nerf helyett az Epic úgy gondolta, inkább megad valamit az egérrel játszóknak, ami után már régen vágyakoznak.

Aki PC-n játszik a Fortnite-al, az pontosan tudja, hogy a klasszikus bemeneti párossal nem csak, hogy nincs rásegítés, még a fegyverek ellenállása is nagyobb, magyarán nehezebb túrni a fegyverekkel.

Most úgy néz ki: az Epic bár nem verte nagy dobra, egyenlőségjelet tett konzolos és PC-s játékosok közé ezen a téren.

Same recoil on both inputs now from FortniteCompetitive

Fontos frissítés ez a billentyűzettel és egérrel játszóknak. Bár nem kapták meg a kontrolleres nerfet, amit kértek, most már nekik is jóval könnyebben működik az összes automata fegyver.

Nehéz helyzetben van az Epic, mikor az aim rásegítés a téma. A közösség egy hatalmas része játszik konzolon, így hatalmas felháborodás lenne. Ezen az sem változtatna, ha az igazán nagy követőtáborral rendelkező játékosok beállnának a frissítés mögé.

Mi úgy érezzük, hogy ezzel az adok is meg nem is taktikával a lehető legjobb döntést hozta az Epic, azt viszont csak az idő mondhatja meg, hogy a közösségnek is tetszik-e majd a dolog.

Szerintetek eljöhet a béke és az egyensúly, vagy ez még mindig a kontrolleres játékosoknak kedvez?

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

×