A Take-Two Interactive legfrissebb marketingdokumentumai hírrel szolgálhatnak azoknak, akik régóta várják a GTA 6 bejelentését.

Azzal gondolom mindenki egyetért, hogy a Grand Theft Auto 5 sok évvel a megjelenése után még mindig rendkívül sikeres. A játék a tavalyi évben is rengeteg új játékost vonzott be, nem beszélve a bevételekről. Aztán jött az új hype: az Epic Games Store-ban ingyenes lett a játék, így ismét rengetegen vetették bele magukat a GTA világába. Ehhez még egy videót is készítettünk a kezdők számára.

 

Az ingyenesség azonban akár jelentheti azt is, hogy a Rockstar Games szeretné még utoljára népszerűsíteni a játékot, mielőtt átadja a terepet a következő generációnak. Van tehát egy olyan elképzelés, hogy a GTA 5 többek között azért lett ingyenes, hogy még mielőtt mindenki GTA 6 lázban ég, még sokan jussanak hozzá az előző részhez.

Természetesen a rajongók régóta sejtik, hogy a kiadó már javában fejleszti a címet, kiszivárgás, pletyka, sőt bejelentési dátumszivárgás is volt már bőven. Nehéz tehát eldönteni, hogy kinek is higgyen az ember.

A Take-Two Interactive (a Rockstar Games anyavállalata) legfrissebb marketingdokumentumai most ismét friss szivárgást mutatnak. A legutóbb kiadott pénzügyi tervezet arra utal, hogy 2024 lehet a GTA 6 megjelenésének lehetséges éve. Ez bizony azt jelenti, hogy a következő játékra még jó sokat kell várni.

Az alább látható kiszivárgott dokumentum tehát azt mutatja, hogy a Rockstar mekkora összeget szán marketingre a következő években. Míg tavaly arról volt szó, hogy a marketingköltség jelentősen magas lesz 2023-ban, idén már 2024-et említik. Nyilvánvaló, hogy a GTA 6 megjelenése eléggé indokolttá tenné a marketingköltség növekedését az adott évben.

Ez persze azt is nyilvánvalóvá teszi, hogy a következő generációs konzolok nagy szerepet játszanak majd a kiadó életében. Ez alapján nehéz lenne azt feltételezni, hogy a GTA 6 megjelenési dátumát hamarosan közzéteszik. Persze bármi megtörténhet. A remény hal meg utoljára, nem igaz?

Szerinted reálisan mikor jelenhet meg a GTA6?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×