A híres amerikai streamer, imaqtpie világéletében ADC-t játszott. Ám ez nem jelenti azt, hogy nincsen negatív véleménye a pozícióról.

Az egyik legismertebb amerikai League of Legends streamer és ex-profi, Michael „imaqtpie” Santana nemrégiben véleményezte a lövészek helyzetét a játékban. Éppen élőben közvetítette egyik mérkőzését, amikor ráébredt, egy valóságos példával tudja a leginkább érzékeltetni, hogy pontosan milyen érzés ADC-nek lenni.

A mérkőzés 13. percében éppen az első tornyot szedte le társával az alsó ösvényen, amikor a mides és jungler társa a középső inhibitort ütötte éppen. Ez elegendő volt ahhoz, hogy ráébredjen, valami nincs rendben:

„Jelenleg 4v5-ben játszunk, én meg farmolom a minionokat, mintha nem lenne holnap. Mindezt azért, mert ha nem teszem, akkor egyből 4v4 lenne a mérkőzés. Komolyan olyan érzés, mintha teljes állásban dolgoznék boton, gürcölnék a fizetésemért, míg mindenki más csak bulizik.”

Nem csak a legendás amerikai ADC érzi azt, hogy nagy a kontraszt a pozíciók között, a lövészből újra midessé vált Caps is kritizálta nemrég a botos pozíciót. A G2 Esports dán csillaga kiemelte: gyűlöli Solo Queue-ban, ha ADC-t kell játszania, mert úgy érzi, ilyenkor mindenki rá vadászik. Ezzel ellentétben viszont, amíg nincs két-három tárgy a birtokában, ezekre nem tud válaszolni, vagyis rettentően kiszolgáltatottnak érzi magát.

Nos, imaqtpie és Caps is fellélegezhet, ugyanis a héten érkezik a legújabb League of Legends frissítés, ami szignifikánsan javítani fog a lövészek helyzetén. Ha pedig az új módosítások sem győznek meg, legalább az új Volibear is játszhatóvá válik az éles szervereken.

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×