Nem pont az a gamer videókártya, amire sokan számítottak.

Az Intel időről időre megvillantja a háttérben készülő Intel DG1 vagy más nevén Xe videókártyáját, de a teljesítményéről továbbra sem nyilatkozott a cég. Legutóbb azt azért megtudtuk, hogy a Destiny 2-t fix 60 fps-sel tudja futtatni, erről Linus számolt be, de sajnos ő sem tud sokkal többet jelenleg.

 

Ez persze nem olyan nagy szám, elvégre egy GTX 960 is hasonló teljesítményt produkál. Most viszont kikerült egy Geekbench teszteredmény, amiben a kártya OpenCL teljesítményét sikerült lemérni. Itt az Intel Xe 55 373 pontot ért el, ami nem sokkal jobb, mint az Nvidia alsókategóriás MX250 48 000-es eredménye.

Kár tehát túl nagy elvárásokat támasztani az Intel új kártyája felé. Jelen állapotban ugyanis elég gyengén muzsikál az még be nem mutatott kártya, ez pedig a startig valószínűleg nem sokban fog módosulni. Ezek után érthető, hogy miért nem túl bőbeszédű az Intel a kártya teljesítményét illetően.

Az már egyértelmű, hogy ezzel nem az RTX babérjaira akarnak törni, viszont felmerül a kérdés, hogy hova szeretné ezzel a teljesítménnyel pozicionálni az Intel az új videókártyáját. A laptopokban elmegy, de ott az iGPU is megfelel az általános felhasználásra, ha pedig játékra kerül a sor, úgy pedig ott az AMD és az Nvidia, ami sokkal jobb teljesítményt kínál.

×