Egy tanulmány a közelmúltbeli filmekről és színészekről rávilágít arra, hogy melyik színész káromkodik a leginkább a filmekben. Meglepő eredmény.

Valljuk be őszintén: a káromkodás a mindennapok része. Valamiért minden nyelvnek vannak olyan szavai, kifejezései, melyek segítenek jobban kifejezni érzéseinket. A szitkozódás, az ordenáré felszólalás pedig nem hiányzik a filmekből sem.

Nos, egy tanulmány kimutatta, hogy a Wall Street farkasában hangzik el a legtöbb trágár kifejezés. Összesen 715 szitokszó hagyja el a szereplők száját. Nem meglepő tehát, hogy a legtöbbször csúnyán beszélő színész is ebben a filmben szerepel: ő Jonah Hill.

Kép forrása: Page Six

A tanulmány szerint a színész, akit talán a 22 Jump Streetből ismerünk igazán, összesen 376 szitokszót mondott ki filmjeiben. Ez persze gondolom senkit nem lep meg a Virsliparty című szerepe után.

Őt követi egyébként Leonardo DiCaprio, akinek a száját filmjei során 361 szitokszó hagyta el. A listán a harmadik Samuel L. Jackson 301 szóval, negyedik Adam Sandler 295 szóval, és ötödik Al Pacino 255 szóval. A Wall Street farkasában DiCaprio egyébként többet káromkodik, mint Jonah Hill.

Kép forrása: Buzz Bingo

A Wall Street farkasa után a Csiszolatlan gyémántban is röpködnek a csúnya szavak. Abban 646 hangzik el, A Casino-ban pedig 606. Hill egyébként viccesen fogta fel az eredményt. A Twitteren azt írta:

„Olyan sok embernek tartozom köszönettel. LOL, tudósok melyik csoportja készített ilyen felmérést?”

Nos, a tanulmányt a Buzz Bingo készítette, aminek csapata 3565 filmszkriptet nézett át.

Kép forrása: Buzz Bingo

Érdekes lenne összegyűjteni, vajon a magyar szinkron esetében hány szitokszó hangzik el filmekben? Sőt, mekkora lenne a szám magyar filmek, mondjuk az Indul a bakterház, a Zimmer Feri vagy éppen az Üvegtigris esetében.

Szerinted Mucsi Zoltán káromkodik a legtöbbet a magyar színészek közül?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×