Hamarosan egy talán tényleg hatékony védelem kerül a PUBG-be. Ezt azonban nem mindenki élvezheti majd, az SMS ugyanis csak a ranked módhoz lesz követelmény.

Már hosszú ideje hallottunk a PUBG azon terveiről, miszerint SMS megerősítéssel lehetne csak játszani a játékkal, ezt adatbányászok árulták el nekünk. A közelmúltban hivatalossá is vált, mikor a PUBG Corp. bejelentette, érkezik a rendszer a játékba, egy kis csavarral.

Védelem, de nem mindenkinek

Sajnos a PUBG a valaha volt talán legrosszabb állapotában van. A csalók őrült mennyiségben vannak jelen a játékban, miközben a botok is tovább rombolják az élményt. Konzolon a játékosok van, hogy 80 gép irányította ellenfél ellen kell, hogy játszanak, ami teljesen elveszi a kihívásokat a játékból.

A nemrég debütált anti-cheat sem hozott változást, hatása teljesen észrevehetetlen. Még szerencse, hogy a fejlesztők készültek további tervekkel.

Sajnos a csalók mindig lépés előnyben voltak a fejlesztőkkel szemben.

A következő nagy ötlet, ami egyébként manapság egyre nagyobb divat és hatékonyan is működik, az SMS megerősítés. Eszerint a rendszer szerint csak akkor játszhatunk, ha hozzákapcsoljuk a telefonszámunkat a profilunkhoz. Bár ez sem életbiztosítás, mégis sokkal több fejtörést okoz a csalóknak, ha újra játszani akarnak.

Sajnos azonban nem mindenkit véd a rendszer

Jelen állás szerint a teszt szerverre érkezett SMS megerősítés csak a ranked módban játszóknak lesz kötelező. Ez azt jelenti, hogy aki egyszerű casual módban játssza a PUBG-t, annak ugyan úgy aggódnia kell majd a csalók miatt.

Csak remélhetjük, hogy a fejlesztők csupán a tesztidőszak miatt nem terjesztik ki a rendszert a teljes játékra, ugyanis a casual közösség a nagyobbik része a PUBG játékosainak. Ha őket nem sikerül megvédeni, az amúgy is csökkenő játékosszám még jobban beeshet.

Szerintetek mivel lehetne a leghatékonyabban szűrni a csalókat az FPS játékokban?

https://www.facebook.com/groups/pubghunkozosseg/

×