Egyáltalán nincs bajban az Epic Games. Csak úgy úsznak a pénzben a Fortnite-nak köszönhetően. Még a mobilport is hajmeresztő számokat generál.

A Fortnite Battle Royale a világ egyik legsikeresebb Free-to-Play játéka. Az Epic Games-nek köszönhetően gyakorlatilag minden platformon elérhető, így tényleg bárki belevághat az akcióba. Ugyan ingyenesen játszható, ám ez nem jelenti azt, hogy nincsen bevétele. Ezt az Item Shopon keresztüli mikrotranzakciókkal fedezi a kiadó.

Nemcsak azért érhető hát el az összes platformon a játék, hogy mindenki játszhasson, hanem azért, hogy nagyobb kalapból meríthessen pénzt az Epic.

Sokakat váratlanul ért a hír anno, amikor bejelentették: telefonokra is érkezik a játék. Nincs nagy gépigénye a lövöldének, de a játékmechanikák miatt nehezen volt elképzelhető, hogy szórakoztató tud lenni okostelefonjainkon a cím. Végül kiderült, hogy némi gyakorlással egészen jó kis Fortnite-élményt lehet összehozni a kis érintőképernyőkön is.

Ezt a játékosok pedig vásárlásokkal hálálták meg.

A Sensor Tower adatai szerint a COVID-19 járvány miatt otthon ragadt játékosok áprilisban szokatlanul sokat költöttek a játékra, ezzel pedig hivatalosan is átlépte a Fortnite Mobile az 1 milliárd dolláros – körülbelül 327,7 milliárd forint – összbevételi álomhatárt.

Így van, ez a csillagászati összeg csak és kizárólag a telefonos portból jött össze az Epic-nek. Ha hozzávennénk a konzolokat és a PC-t, valószínűleg hajmeresztő számokat kapnánk. Egy biztos, a Fortnite átírt mindent, amit a videojátékokról gondoltunk korábban, az Epic Games-t pedig örökös tagjává tette a legnagyobb kiadók csoportjának.

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

×