A kontroller játékosok az elmúlt patchek során nehezebbnek érezték a játékot. Egyesek szerint az input lag mértéke emelkedett a frissítések során.

A kontroller játékosok nagyon sokszor előtérbe kerülnek a különböző kisegítő lehetőségek miatt. A Call of Duty: Modern Warfare közösség nagy része is konzolról száll harcba, de ugye Warzone-ban is lehetőség van a cross platform játékra. Ilyenkor a fejlesztők igyekeznek finomhangolni a játékmenetet, hogy mind a két fél számára kiegyenlített legyen a küzdelem. Az elmúlt frissítések alatt viszont több játékos is panaszkodott arra, hogy valami nincs rendben a kontroller irányítással.

Néhány reddit felhasználó mélyen beleásta magát az ügybe, és érdekes dolgokat vettek észre. Május 16-án ugyanis olyan információkra bukkantak, mely szerint a változások hatással voltak az input delay-re is, mely az aim assistot is befolyásolta.

SpiritualBiskit terjedelmes reddit posztjában kitért arra, hogy Season 1 óta minden patchben, egy picit emelkedett az input lag.

kontroller

Az input lag változása a patchek alatt.

„300-ról 450-re emelkedett az input lag, ami nem a hálozat következménye, hanem a játékba van így beépítve.”

A nagy felfedezés után persze több profi is megszólalt, akik maguk is furcsállták, hogy mitől romlott a teljesítményük az elmúlt hetek alatt. Közöttük szerepel a CoD világbajnoka, Parasite is, aki egy videón mutatta meg, hogy a horizontális aim assistot szinte nullára csökkentették, míg a vertikális továbbra is nagyon erős.

Egyelőre kérdéses, hogy szándékosan nyúlt bele az Infinity Ward az irányításba, vagy csak véletlen műve az egész. Mindenesetre egyik patch notes se tartalmazza ezt a módosítást. Ráadásul ez a változás a profiknak nagyon bekavarhat.

Ti tapasztaltatok valamit az egészből?

×