Többek között az Astralis játékosa, gla1ve is felszólalt a VALORANT mechanikája mellett. Egyre több profi szerint így kellene frissíteni a CS mechanikáját.

A Counter-Strike történetében rengeteg olyan mérkőzés történt, ami attól vált legendássá, hogy milyen hosszúra nyúlt el. A többszörös overtime-ok, kifeszített utolsó megmozdulások mindig izgalmassá tették a játékot, most azonban úgy tűnik, végleg eljárt felette az idő.

Bár a CS, amióta világ a világ MR15-ös játék volt, 2020-ban a profik úgy érzik, talán elérkezett az idő arra, hogy megreformálják a fejlesztők az alapokat. Jelenleg a kompetitív meccsek MR15-ös összecsapások. Ez azt jelenti, hogy a 16. megnyert körig megy a harc, 15-15 esetén pedig döntetlen, vagy hosszabbítás következik.

A profi CS:GO leghosszabb meccse. A XENEX Vs. exceL találkozó közel három órán át tartott.

Először Pimp szólalt fel amellett, hogy manapság túl sokáig tartanak a profi CS:GO meccsek, erre pedig szinte azonnal rácsapott az Astralis irányítója, gla1ve is.

 

Régen egy 45 perces meccs már hosszúnak számított, míg ma simán elmegyünk 1 órán túl úgy, hogy észre sem vesszük. Ez egy apró, de összeadódó változtatásoknak köszönhető, mint például a bomba időzítőjének 5 másodperces kitolása.

Miközben teljesen jogos az észrevétel, és tényleg hosszúak a meccsek, azért nem ennyire egyszerű a CS:GO helyzete. Ahogyan azt TACO is kiemeli, MR12-ben a pisztolykörök a mostaninál is sokkal fontosabbak lennének.

 

Az MR15-ös működés érintetlen volt az elmúlt 20 évben, amióta létezik a CS. Ahhoz, hogy ez megváltozzon, nagyon mélyen bele kell nyúlni a játékba. Talán finomhangolásokkal kellene csökkenteni a meccsek hosszát és maradni az MR15 mellett.

Nemsokára valószínűleg ezzel kapcsolatban is érkeznek majd hírek, hiszen mióta a VALORANT megjelent, a CS:GO fejlesztői, mint a kisangyalok látnak el minket információkkal és frissítésekkel egyaránt.

Szerintetek hogyan kellene változtatni a CS:GO meccseken, hogy az ne legyen indokolatlanul hosszú, de a profilját se veszítse el?

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×