A Blizzard együttműködik egy társasjáték-kiadóval, hogy létrehozzák a Small World of Warcraft nevű társasjátékot, a Small World sorozaton belül.

A World of Warcraft kora ellenére még ma is az egyik legnépszerűbb MMO, melyet játékosok milliói játszanak világszerte. Mondhatjuk, hogy a WoW a PC-s online szerepjátékok alappillére, és nehéz lenne elképzelni más formában. Erre a világ alapján készült film bukása a legjobb példa.

Ugyanakkor a Blizzard és a Days of Wonder kiadó nem így gondolkodik. Szerintük a World of Warcraft világa olyan hatalmas és olyan nagyszerű, hogy simán készülhetne belőle társasjáték. Így jöhetett létre a Small World of Warcraft.

A Small World of Warcraft az eredeti, 2009-ben kiadott Small World új változata lesz. A 2020 közepén megjelenő társassal 2-5 személy játszhat majd, a cél pedig Azeroth irányításának megszerzése, kemény harcok árán természetesen.

Kép forrása: Days of Wonder

A Days of Wonder az eredeti játék felépítését vette át, de exkluzív újdonságokkal turbózta fel, hogy életre keltse a WoW univerzumot. Természetesen a játékból ismert lények, kasztok, képességek is megjelennek. Az eddigi hírek szerint egy játék nagyjából 40-80 percet vesz igénybe.

 

Persze nem ez az első eset, hogy a Blizzard különböző kiadókkal dolgozik együtt, hogy társast dobjanak piacra. Korábban a Fantasy Flight Games kiadóval közösen jelent meg a Starcraft: The Boardgame és a World of Warcraft: The Boardgame. Mivel az utóbbi években egyre népszerűbbek az összetett társasjátékok, talán számítani lehet arra, hogy a jövőben még több együttműködés jön létre a Blizzard és a Days of Wonder között.

A Small World of Warcraft várhatóan 2020 harmadik negyedévében jelenik majd meg, ára pedig várhatóan 60 dollár, azaz nagyjából 20 ezer forint lesz.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×