Úgy tűnik, hogy a Riot Games játékában nem éri meg csak úgy otthagyni a játékot és cserben hagyni a csapattársakat. Komoly büntetés vár az AFK playerekre.

Minden online játékban nagy fejtörést okoznak azok a játékosok, akik a meccs elindulása után egyszerűen lelépnek a gép elől. A VALORANT fejlesztői természetesen foglalkoznak a problémával, hiszen a többi játékos jelentős hátrányt szenvedhet el amiatt, ha valaki nincs jelen.

Tegnap a Riot Games egy közleményben azt írta: olyan változások érkeznek, melyek növelik az AFK játékosok büntetését.

Kép forrása: Reddit

(Az AFK egy internetes szleng kifejezés, ami azt jelenti, hogy valaki „a billentyűzettől távol van”.)

Azok, akik több esetben is tétlenek a meccsek során, büntetésképpen hosszabb ideig kénytelen várni arra, hogy meccsbe kerüljenek. Sajnos nem minden tétlenség szándékos, ugyanis van olyan eset, amikor a gép vagy az internet okozza a problémát, hogy a player nem tud aktív lenni. A Riot ezzel is tisztában van és figyelembe veszi.

„Figyelemmel kísérjük azt a jelenséget, amikor a szolgáltatás instabil, de arra kérünk mindenkit, hogy fejezze be azt a játékot, amit elkezdett” – olvasható a Riot bejelentésében.

 

Ez tehát mindenképpen jó hír lehet azoknak, akik életét rendszeresen megkeserítik azok, akik elkezdenek egy meccset, majd úgy gondolják, jobb dolguk is van. Sajnos egyelőre nem világos, hogy milyen további következményekkel jár, amennyiben valaki rendszeresen tétlen. Ráadásul ott a kérdés, hogy a büntetés mértéke a különböző játékmódokban változni fog-e?

Ennek ellenére értékeljük a Riot Games törekvését, ami különösen a ranked meccsek esélyeit elősegítheti.

Te is gyakran találkozol AFK játékossal a VALORANT-ban? Szerinted miért indítják el a játékot, ha később tétlenek?

https://www.facebook.com/groups/valoranthun/

×