Ezúttal rengeteg újítással készült a PUBG Corp.

A várva-várt 7.2-es frissítés végre megérkezett a tesztszerverekre. A ranked rendszeren, illetve a botokon túl, számos újítás érkezett. Többek között a fegyverekhez is alaposan hozzányúltak, az M4 nerfnek például biztos sokan nem fognak örülni. A fejlesztők szerint viszont túl erős volt ezidáig, így módosításokat kellett eszközölniük.

Ranked

Végre megérkezett a ranked mód, azaz mostantól a PUBG-ben sem dísznek lesznek ott a rangok. A matchmaking ennek megfelelően fog ellenfeleket találni. A ranked mód mellett természetesen a „normál” játékmód is megmarad, ott továbbra is tét nélkül játszhatunk.

Új játékmód, új szabályok

A ranked némileg különbözik a normál battle royale módtól:

  • Javították a loot mennyiségét és minőségét
  • Nem spawnol crossbow a pályán
  • Nincsenek vörös zónák
  • A motoros sárkányrepülőt is kivették

Sokaknak valószínűleg nem fog tetszeni, de a ranked esetén NEM lehet pályát választani. A rendszer automatikusan dob majd be a Sanhok, Miramar, Erangel pályák valamelyikére. Valószínűleg a meccskeresés időtartamát szerették volna rövidíteni ezzel az opcióval.

Rangok

Ahhoz, hogy besoroljon a fentebb látható rangok (Bronze, Silver, Gold, Platinum, Diamond, Master) valamelyikébe, 5 mérkőzést kell lejátszanunk a ranked módban. Ezt követően kapjuk meg a szintünket, amin majd a teljesítményünk alapján javíthatunk vagy épp ronthatunk.

A rendszer számításba veszi a killeket, assistokat és a végső helyezéseket. Ez alapján alakul majd a végleges rangunk.

A rankeddel egyidőben a ranglista is megérkezett, ami RP, azaz rank pontok alapján rendszerezi a legjobb játékosokat.

Botok

A ranked mellett a botok is megjelentek. A jó hír, hogy kizárólag a normál játékmódban lesznek elérhetőek. A megölésük ugyanúgy beleszámít az achivementek elérésébe. A botok továbbra is csak az egyszerűbb funkciókra képesek, tehát kihajolni, ugrani, mászni vagy gránátokat használni még nem tudnak. Egy későbbi frissítésben ezeken funkciókat is megkapják majd.

Fegyverváltoztatások

A 7.2-es frissítésben a balanszra is rámentek. Többek között az M4 kapott egy nagyobb nerfet, ugyanis túl erősnek bizonyult. Ezzel együtt az M416, M16A4 és SCAR-L újratöltési idejét is megnövelték.  A Berylt viszont buffolták, mostantól könnyebb lesz megfogni spray közben és távolra is pontosabban lő.

A shotgunokhoz ismét hozzányúltak, tovább erősítették őket. Az alapsebzésük megnövekedett és pontosabbak lettek futás közben.

Egyéb változtatások

Vikendi új épületeket kapott, a fentebb látható kis házcsoportokkal találkozhatunk majd viszonylag gyakrabban.

A benzines kannából konkrétan közelharci fegyvert faragtak. Így a melee slotba is bepakolhatjuk, ezt követően a benne lévő benzint pedig szétlocsolhatjuk a földön, ami természetesen gyúlékony.

Íme az új skinek:

A teljes update leírást erre találjátok

https://www.facebook.com/groups/pubghunkozosseg/

 

×