A PUBG közösségnek volt igaza ezúttal, a PUBG Corp. ezt pedig hivatalosan is elismerte.

Meglehetősen nagy port kavart a napokban bannolt streamer esete, akit tízezrek követnek PUBG streamjei során. TGLTN ugyanis egy meglepően érdekes ok miatt kapott 30 napos eltiltást a játékból. A streamjében diszkriminálta az ellenfeleit. Nem, nem ingame chatben, mielőtt még erre gondolna valaki, hanem csupán a nézői hallhatták azt, ahogy pár „fucking” elhagyja a száját.

Ez nagyjából olyan kaliberű, mintha egy magyar streamert a „ba**dmegolásért” 30 napra bannolnák a játékból. Őszintén szólva, eléggé megcsappanna a streamerek száma az első hullámban, ha ezt mindenkire így alkalmaznák.

Ez ellen szólaltak fel többen a PUBG közösségből, kezdetben Redditen, majd Twitteren is hamar felkapott lett a téma. A PUBG oktatósztárja,  WackyJacky sem ment el szó nélkül az ügy mellett. Szerinte sem volt így rendben ez, ennek hangot is adott.

„Nem értem, hogy valakit azért bannolhatunk A JÁTÉKBÓL, mert a játékon KÍVÜL mondott valamit? Lemaradtam valamiről???”

 

Erre nemsokkal később a PUBG Corp. közösségi menedzsere is reagált, aki elárulta, hogy nincs benne a szabályzatukban az, hogy ilyesmiért bannolhatnánk. Kifejezte bocsánatkérését az érintettek felé, szerinte ez az egész csupán egy szerencsétlen félreértés lehetett.

 

Valószínűleg csak félreértettek valamit, a streamer ugyanis valóban nem beszélt túl tisztán, de ennek ellenére sincs rendben a 30 napos eltiltás. Többen arra tippeltek, hogy lehet valamiféle belsős magánakcióról volt szó, mindenesetre mi reméljük, hogy hasonló nem fog előfordulni egy ideig. Elég kellemetlen ez mindenkinek.

https://www.facebook.com/groups/pubghunkozosseg/

×