Az Assassin’s Creed Valhalla kész visszahozni olyan játékelemeket, amik a rajongók nagy kedvencei. Ezio szelleme eléri a Valhallát.

Az utóbbi években úgy tűnik, hogy az Assassin’s Creed franchise rajongóbázisa kezd megoszlani. Vannak, akik a régebbi akció-kaland stílust kedvelték, mások pedig imádják az újításokat, melyeket leginkább az Origins és az Odyssey kapcsán láttunk, tele RPG elemekkel. Nos, úgy tűnik, hogy az Assassin’s Creed Valhalla szeretne minden rajongónak kedvezni: az új elemek mellett ugyanis egy közkedvelt régi funkció is visszatér.

A Ubisoft úgy gondolja, hogy a Valhallában a régi és az új játékelemek kiválóan megférnek egymás mellett. Így a Insta-Kill Hidden-Blade visszatér.

Valószínűleg sokan emlékeznek arra, hogy Ezioként akár egy csoport őrt is kivégezhettünk a rejtett pengével. Ugyan nem erősítette meg, hogy milyen mértékben, de az Assassin’s Creed Valhalla kreatív vezetője, Ashraf Ismail azt mondta: az Insta-kill funkció visszatér.

Kép forrása: Ubisoft

„Evior igen korán birtokosa lesz a Hidden-Blade-nek. Ugyanakkor ő nem egy képzett Assassin. Ő egy Viking harcos, aki megkapja ezt a fegyvert, amivel nagyon gyorsan meg kell tanulnia bánni. Egy olyan technikát fog megtanulni, amely megfelelő időzítéssel, gyakorlatilag bárkit azonnal ki tud végezni (one-shot-kill)”mondta Ismail a Kotakunak.

Ez tehát azt jelenti, hogy az insta-kill nem lesz egyből elérhető: olyan képesség lesz, amit meg kell tanulni. Az időzítés ezzel együtt nagyon fontos lesz. Mindez arra enged következtetni, hogy a Valhallában végre nagyobb mértékben lesz lehetőség taktikai megközelítésre, a folyamatos harc és akció helyett. A lopakodás, a Hidden-Blade Insta-Kill mind olyan elem, amit a régi játékok kedvelői valószínűleg örömmel fogadnak.

Egyelőre tehát úgy fest, hogy minden Assassin’s Creed rajongó számára jó vétel az Assassin’s Creed Valhalla.

 

Az Assassin’s Creed Valhalla előrendelhető PC-re, PS4-re, PS5-re, Stadia-ra, Xbox One-ra és Xbox Series X-re.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×