Ricky Banks, a Faze tulajdonosa mesélt arról, hogy milyen izgalmas sztori áll a CS:GO csapatuk indulása mögött.

A terv már egy ideje készen volt, a Faze vezetősége már eldöntötte, hogy be szeretnének szállni a CS:GO esportba, éppen csak a pénz nem volt meg a projekt mögött. Ricky Banks, a Faze tulajdonosa ekkora egy alternatív, épp hogy legális megoldással állt elő.

Szürke terület ez, hiszen a skineknek nincs valós értékük – mondta Banks a BADNWZ podcastjában.

A tulaj jó helyen kopogtatott, a gambling site ugyanis annyira bejött, hogy 2016-ban meg is tudták vásárolni az első CS:GO ötösüket. Az ötletgazda szerint ez a kis ravaszság kellett ahhoz, hogy a lehető legjobb üzletet kössék, és ne kelljen beérniük pótmegoldásokkal.

Miután a rendszer beindult és elkezdett pénzt termelni, a Faze napi 200,000 dollárt csinált. Ez mai árfolyamon számolva közel 65 millió forint.

A megoldást végül Antigua jelentette.

Banks arról mesél, a megoldást Antiguán találták meg, itt ugyanis sokkal lazábbak voltak a szerencsejáték törvények. Ha valakinek volt rá engedélye, teljesen legálisan működtethetett hasonló profilú weboldalt. A Faze-nek és a többi érintettnek 100,000 dollárt kellett fizetnie „pasasnak, aki irányítja a szigetet”, hogy megkaphassák az engedélyeket.

A skin gambling oldal végül néhány hónapig futott, mielőtt leállt.

2015-ben megközelítőleg 3 milliárd dollárt termeltek a hasonló weboldalak, éppen akkor, mikor a Faze is csatlakozott ehhez a megkérdőjelezhető piachoz.

A VALVE és az országok kormányai azóta komolyan elkezdték szabályozni az internetes szerencsejátékokat, sajnos ugyanis rengeteg visszaélésről és csalásról lehetett hallani.

Ti használtátok valamelyik népszerű fogadós oldalt, mielőtt leszámolt ezekkel a VALVE?

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/Forrás: dexerto

×