Billy Mitchell, az arcade játékok királya pert indított a a Twin Galaxies ellen, amiért a cég szerinte bemocskolta a nevét a Donkey Kong rekord levételével.

Azok, akik szeretik a régi típusú arcade játékokat, biztosan hallottak már Billy Mitchell nevéről. Olyan játékokban rekordtartó, mint a Pac-Man vagy például a BurgerTime. Két éve azonban a Twin Galaxies levette az egyik toplistájáról a legendás gamert. Állításuk szerint nem egy eredeti arcade Donkey Kong gépen állította be a rekordját, hanem egy emulátoron.

A cím megvonásával a Guiness Rekordok könyvéből is kikerült, hiszen forrásként a Twin Galaxies rangsorait alkalmazzák. Mivel ott megvonták tőle az eredményt, ezért a rekordot is törölni kellett. Ez már nagyon nem tetszett Billy Mitchellnek, és mivel nem engedték, hogy bizonyítékot mutasson fel ártatlanságára, pert indított a Twin Galaxies ellen, mert szerinte bemocskolták a nevét.

Az Ars Technica szerint a pert már 2019 áprilisában elindította a legendás gamer, de csak most februárban kapta meg a rekordokat fenntartó cég. A meghallgatást júliusra időzítették, így a két fél ekkor áll szemben egymással a bíróság előtt. Elsőre furának tűnhet, de ez az esemény komolyan befolyásolhatja az arcade játékok közösséget.

A Twin Galaxies mindenesetre választékosan fogalmazta meg, hogy miért is törölték Billy Mitchell rekordját és vonták meg a jövőbeni eredmények beküldésétől. Ennek ellenére a „Kong Királya” úgy gondolja, hogy őt csalónak titulálták. Ha a bíróság úgy dönt, hogy tényleg személyiségi jogai sérültek a férfinak, akkor a Twin Galaxies nehéz időszaknak néz majd elébe.

Mind a két oldalon vannak jogos érvek, szóval a háborúnak még nincs vége.

Szerinted jogosan vették el Billy rekordját?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×