Ma ünnepli születésnapját a League of Legends egyik legmegosztóbb karaktere, Akali. A Riot Games rendesen megküzdött vele az elmúlt másfél évben.

Akali 2010. május 11-én jelent meg, mint a League of Legends akkori legújabb Assassin hőse. Az ioniai nindzsa sokaknak okozott álmatlan éjszakákat, hát még az után, hogy megjelent a VGU-ja (Visual and Gameplay Update).

 

Nem sokan emlékeznek már a régi 3v3 pályára. Akali annyira öreg, hogy Phreak még ezen a mapon mutatta be az új karakter képességeit. A régi verzió is képes volt ugrándozni fel-alá, ráadásul még láthatatlanná is válhatott a füstjének köszönhetően. A VGU tehát alapvetően megtartotta a nindzsa legfontosabb játékelemeit, s új szintre emelte azokat.

 

Nyolc éves korában aztán úgy gondolták a fejlesztők, hogy ideje frissíteni egy kicsit a hősön. A League of Legends 2018-ra már bőven elhaladt Akali mellett, így érthető volt, hogy korszerűsíteni akarták. Július 30-án végül megérkezett az új Akali, aki pillanatok alatt a játék legerősebb karakterévé vált.

Hónapokon keresztül próbálták egyensúlyba hozni a fejlesztők, ahogy azt ma már tudjuk, nem túl nagy sikerrel. Végül mostanra, az új Akali megjelenése után másfél évvel, sikerült kicsit megfogni a hőst. Ehhez szinte minden új képességén változtatni kellett. Az ulti már nem úgy működik, ahogy azt a hivatalos Champion Spotlightban bemutatták, a W képesség nem rejt el a tornyok elől, a Q pedig semmit sem gyógyít önerőből.

A közösséget rendesen megosztja a karakter létezése, legalább annyian gyűlölik a hőst, mint ahányan kedvelik. A Riot Games-nek tehát meggyűlt a baja a saját alkotásával az elmúlt évtizedben. Reméljük még sok ideig hallhatunk róla!

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×