Természetesen Szingapúrban is fontos, hogy a járvány idején az emberek betartsák a megfelelő távolságot. Erre most a parkokban robotkutya figyelmeztet.

Vannak olyan ázsiai országok, ahol már lassan tényleg minden olyan, mint a filmekben.

Az amerikai Boston Dynamics Spot nevű robotjai kéthetes próbaidőszakot teljesítenek Szingapúrban.

Kép forrása: straitstimes

A robotok most zöldterületeken teljesítenek szolgálatot, ahol arra figyelmeztetik az embereket, hogy tartsák be egymás közt a legalább 1 méteres távolságot.

A Nemzeti Parkok Igazgatósága által üzemeltetett parkokban, természetvédelmi területeken ilyen robotok látnak most el szolgálatot. A Spot nevű, négylábú robotkutyára emlékeztető járőr egy rögzített üzenetet sugároz, emlékeztetve a látogatókat arra, hogy milyen fontos a biztonsági intézkedések betartása. Természetesen kamerákkal van felszerelve, így képes azt is megbecsülni, hányan látogatják a parkokat.

 

Az, hogy robotok figyelmeztetik az embereket, lehetővé teszi, hogy kevesebb embert kelljen a parkokban alkalmazni, így még hatékonyabban tudják visszaszorítani a koronavírus-járvány terjedését.

Ha a teszt sikeres lesz, később azt is megfontolják, hogy a robotok később állandóan kint lehetnek a parkokban, különösen csúcsidőben. Milyen érdekes, hogy a pici gyerekek már abba születnek bele, hogy a parkokban robotok járőröznek. Ami számunkra talán csak a sci-fi filmek része, számukra már a valóság.

Te mit szólsz a kezdeményezéshez?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×