A Windows 10 beépített Game Mode-ja elvileg pont a játékokhoz szükséges teljesítményt biztosítaná, de most egy bug miatt az ellenkezője történik.

Reddit felhasználók szúrták ki az AMD subredditjében, hogy egy Windows 10 bug miatt a gépük nem tudja a videokártyájukból a maximális teljesítményt kihozni. Elvileg a Game Mode lényege lenne, hogy a játékok felé priorizálja a CPU és a GPU teljesítményét, ezzel kihozva a legtöbbet a hardverből.

Egyelőre nem tudni pontosan mi is a konkrét hiba, de annyi biztos, hogy nemcsak AMD, hanem Nvidia kártyákat is érint. Egyelőre az RX 5700 XT, az RX 570, az RX 580 és az R9 290 kártyáknál tapasztaltak problémát az AMD-sek, az Nvidia kártyák közül pedig a GTX 980, a GTX 1070 és a GTX 1080Ti-t érinti a Windows 10 bug.

Windows 10 bug

Szerencsére a kiküszöbölés pofonegyszerű: a beállításokban keressétek meg a „Gaming” vagy „Játék” menüpontot, és azon belül a „Game Mode” vagy „Játék üzemmód” fület. Itt pedig kapcsoljátok át a gombot, és remélhetőleg meg is oldja a problémátokat.

Ti találkoztatok már ezzel a buggal? Sikerült megoldani a Game Mode kikapcsolásával?

×