Pozitív hatása is van annak, hogy az Epic Games visszavonta a SBMM-et. Tfue streamen mutatta be a különbséget nézőinek, azonnal feljavult a teljesítménye.

Hónapok óta kritizálták a profik és a streamerek a skill-based matchmakinget a Fortnite-ban. Véleményük szerint elvette a játék varázsát, nem tett jót a játékélménynek az, hogy folyamatosan percekig tartó építőpárbajokat kellett vívni. Azzal, hogy eltűnt a SBMM, gyakorlatilag bárkivel összekerülhetünk, legyen az profi, vagy abszolút amatőr. Talán így tényleg jobb lesz mindenkinek, elvégre mindenkinek jut egy kis sikerélmény.

S így talán a Victory Royale-oknak is nagyobb súlya lesz.

Tfue, a streamer közösség talán legkritikusabb alakja, ráadásul felfigyelt egy jelentős fejlődésre. A skill-based matchmaking megszüntetésével a ping és a váróban töltött idő is csökkent. A rendszernek nem kell az azonos képességűekre várni és összepárosítani őket, szimplán csak bedobálja egy lobby-ba az első 100 embert és kész.

 

Ez pedig jelentősen megdobta a profik teljesítményét. Tfue hetek óta szenvedett a Fortnite-ban, ugyan nyeregetett meccseket, de közel sem volt olyan lenyűgöző, mint anno. Most, hogy kivették a SBMM-et és így fele annyi pingen játszott, mint eddig, azonnal pakolt egy 30 killes meccset, ahol a dobogó második fokán végzett.

A kevésbé tehetséges játékosoknak tehát újból teperniük kell, ha versenyben akarnak maradni, de pontosan ilyen volt régen is a Fortnite, valószínűleg vissza fognak tudni szokni a játékosok. Ha már csak a ping miatt is, de mindenképpen jót tett a játéknak a skill-based matchmaking visszavonása.

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

×