Az első élmény az új játékkal mindig nagyon izgalmas, az EA pedig minden évben készül is zárt, később pedig nyílt bétával is a FIFA epizódokhoz. A korábbi évek alapján tippelhetünk.

Az idei FIFA is pontosan azt az utat járja be, mint minden elődje. A megjelenéskor egy hatalmas tömeg kezd el vele játszani, mely szépen lassan leapad, de szakaszosan mindig visszatér az új tartalmak miatt. Nyár közepén aztán elkezdődik a várakozás, lassan ugyanis elkezdenek jönni az első információk az új epizóddal kapcsolatban.

Idén ez kiváltképp igaz lehet, miután a közösség nagy része, de még a profik közül is sokan a nemtetszésüket fejezték ki a FIFA 20-al kapcsolatban. Az EA ezeket nem kezelte túl jól, ezért mindkét fél, bár más-más okból, nagyon várhatja az új játék megjelenését.

FIFA 21 zárt béta

A koronavírus-járvány okozta helyzet miatt kérdésessé vált a következő FIFA megjelenése is. A fejlesztők bár az idei Ultimate Teamet nagyon szépen megmentették, egy teljes játék kiadás egészen más tészta. Kérdéses lehet a csapatok és ligák helyzete, de a játékosok értékei is a megszokottnál jobban megkérdőjelezhetőek lesznek majd.

A Team Of The Season So Far gördülékenységéből kiindulva azt feltételezhetjük, hogy az EA tudja tartani a már sok ideje megszokott menetrendet, ez alapján pedig már van kiindulásunk.

Tavaly a FIFA 20 első zárt bétája augusztus 9-én indult, jó eséllyel tehát idén is ez lehet majd a dátum, vagy legalább is valamikor augusztus eleje. A játék megjelenése sem valószínű, hogy eltolódik, valamikor szeptemberben, vagy október elején számíthatunk rá.

Hogyan kaphatunk kulcsot?

Sajnos a FIFA zárt bétája sosem volt publikusan elérhető. A kiadó mindig előre kiválaszt néhány profit és tartalomgyártót, hogy ők tesztelhessék először a játékot, majd alaposan elmondhassák a véleményüket.

A FIFA 20 bétájának kulcsai nem voltak továbbadhatóak, jó eséllyel ez a védelem idén is aktív lesz. Ha tehát nem kapunk meghívót, nem próbálhatjuk ki a bétát.

Mit tartalmaz a korai hozzáférés?

A zárt béta hozzáférések több félék lehetnek. A meghívó alapján a résztvevő játékos hozzáférhet a karrier módhoz, a Pro Clubs-hoz, vagy épp az Ultimate Team-hez. Ezek a korlátozások életben is szoktak maradni, mindaddig, amíg az EA Access-el elérhetővé nem válik a játék 10 órás próbaverziója.

Milyen platformokon elérhető?

A várható szeptemberi vagy október elejei megjelenés épp az új generációs konzolokkal egyidőben sejteti a FIFA 21 megjelenését. Ettől függetlenül biztosra vehető, hogy a jelenleg elérhető gépekre is érkezik majd a béta, így játszható lesz PlayStation 4-en és Xbox One-on egyaránt.

Bár a FIFA 21 biztosan next-gen játéknak készül, a PC jó eséllyel idén sem lesz zárt béta platform, a számítógépes rész ugyanis mindig elkülönült a konzolos testvérektől.

Először június 11-én láthatjuk majd mozgásban a FIFA 21-et az EA Play Live keretein belül, amit a kiadó az elmaradó E3 helyett tart majd online.

Ti várjátok már a FIFA 21-et? Bíztok a generációváltásban, vagy nem számítotok nagy változásra idén sem?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×