A profi Overwatch színtér tele van izgalmas meglepetésekkel. Most, hogy egyre kevesebb az esport mérkőzés, talán kicsit felüdülést jelent ez a pár videó.

Az Overwatch League annak ellenére, hogy csupán néhány éves múlttal rendelkezik, látni engedett egy-egy szép és emlékezetes pillanatot. Noha a játéknak nincs olyan múltja az esportban, mint a LoL-nak, vagy a CS-nek, mégis van pár izgalmas történet, amit érdemes megmutatni.

Nemrég a Dexerto készített egy elképesztő listát, az Overwatch League legszebb pillanataiból, mely egyben bemutatja a közösség legnagyobb rekordjait is.

Leggyorsabb támadás – 15 másodperc (London Spitfire vs Washington Justice, Dorado, 2020)

2020-ban esett az alábbi Dorado foglalás, a London Spitfire-nek mindössze 15 másodperc kellett az első pont elfoglalásához. Ehhez persze az is kellett, hogy védekezésben teljesen beszorítsák ellenfelüket már a spawn előtt. A Washington mindösszesen 4.31 métert tudta csak tolni a payloadot, mielőtt kikaptak.

Az ominózus pillanat a videóban 1:04:02-nél kezdődik:

 

Leghosszabb map – Los Angeles Valiant vs Dallas Fuel (8-7 Junkertownon, 34:17 alatt, 2018)

Régi, de máig megdönthetetlen rekord. Mindkét csapat kétszer is végigtolta a payloadot Junkertown roncsai között, mielőtt a Valiant utolsó támadása egy picit jobban sikerült volna. 34 perces maratoni küzdelem volt, de az egyik legintenzívebb és élvezetesebb találkozó a 2018-as szezonban.

 

Leghosszabb meccs ⁠– Boston Uprising vs Houston Outlaws (3-2, 7 map, 2020)

Ha a 34 percig tartó mérkőzés egy mapon meglepett, akkor mit szólnál egy 7 mapon át zajló küzdelemhez? A három győzelemig tartó format bevezetésekor esett a hihetetlen meccs, ahol Anubis és Blizzard World is döntetlen lett. A Boston Uprising és a Houston Outlaws három órán keresztül küzdött egymással az egyik fél harmadik győzeleméig tartó párharcon.

 

Legtöbb final blow Overwatch League versenyzőként ⁠– Lee ‘Carpe’ Jae-hyeok (4,097)

A legtöbb final blow-t az Overwatch League-ben Lee ‘Carpe’ Jae-hyeok, koreai játékos hozta össze, aki eddig a ligában 4097-el rendelkezik. Mondani sem kell, nagyon kevés olyan játékos van, aki a nyomába ér. Az Overwatch League történetében ő az egyetlen, aki túllépte a 4 ezres számot, ezzel pedig a liga leghalálosabb játékosává vált. Függetlenül attól, hogy milyen formában van a csapata, Carpe mindig a legemlékezetesebb pillanatokat ígéri a nézőknek.

Kép forrása: Robert Paul / Blizzard Entertainment

Persze a következő 3 játékos sem szomorkodhat. Park ‘Profit’ Joon-yeong 3533, Kim ‘Libero’ Hae-seong 3076 és Kwon ‘Striker’ Nam-joo 3027 blow-t szerzett eddig a mérkőzések során.

Legtöbb final blow egy meccsen belül ⁠— Ha ‘sayaplayer’ Jung-woo vs Los Angeles Valiant (42 kill Junkertown-on, 2019)

Az Overwatch League leghalálosabb teljesítménye egy meccsen belül egyértelműen az a 42 blow, melyet sayaplayer hozott össze a Valiant ellen. Sayaplayernek nemcsak 42 final blow-t szerzett, de 60 killt is, ami azt jelenti, hogy igen gyakran befejezi azt, amit elkezdett. Ugyanakkor meg kell említeni, hogy a 60 kill nem a legnagyobb haláleset, ami egy meccsen belül történt. Kim ‘GodsB’ Kyeong-bo és Gang ‘GangNamJin’ Nam-jin 65-öt hozott össze.

 

Leghosszabb győzelmi-széria ⁠– San Francisco Shock (28 maps, 2019)

A San Francisco Shock valószínűleg szívesen emlékszik vissza a 2019-es idényre. Amellett, hogy Sinatraa lett a szezon MVP-je és megnyerték az egész idényt, egy parádés 28:0-s sorozatot is összehoztak út közben. Az alapszakasz Stage 2 alatt 7 csapatot is nulláztak, így jutottak rájátszásba.

Kép forrása: Ben Pursell / Blizzard Entertainment

A legtöbbet játszott hős ⁠– D.Va (74.5%-os részvétel)

D.Va alapvetően mindig az Overwatch Legue metában szerepel, így talán nem is meglepő, hogy ilyen magas arányban vesz részt a meccseken. D.Va a mai napig a különböző kompozíciók egyik legfontosabb eleme.

Kép forrása: Blizzard

D.Va a Overwatch League-ben a játékidő 74,5 százalékában jelen volt. Őt követi egyébként Zenyatta 62,3%-os játékidővel, míg Tracer, a legtöbbet játszott damage hős 28,2%-os aránnyal büszkélkedhet.

Legtöbbet játszott map ⁠– Ilios (199 lejátszott meccs)

Noha sokaknak talán a King’s Row az első map ami eszébe jut, mikor az Overwatch League-ről van szó, nem ez a liga legjátszottabb mapja. Ez a megtiszteltetés Ilios mapot érte, amin 199 játékot játszottak. A King’s Row 169 játékkal a második helyen áll. Őt követi a Dorado 153 játékkal, majd jön a Temple of Anubis 148 játékkal.

Ilios – Kép forrása: Blizzard

Te melyik rekordot tartod a legmegdöbbentőbbnek a fentiek közül?

https://www.facebook.com/groups/overwatchhun/

A termékhez nem tartozik leírás.

3 990 Ft

Kosárba

A termékhez nem tartozik rövid leírás.

Bár nem egy hosszú videó, de kiválóan jellemzi a videojáték-karakterek mozgását. A paródia igen népszerű lett a Twitteren.

Gyászol a filmes és a videojátékos világ. Elhunyt az egyik legkiemelkedőbb zeneszerző, az olasz Ennio Morricone. Több nagy sikerű videojátékba is készített zenét.

Ben Yedder twitteren reagált az új TOTSSF lapjára, ez alapján pedig biztosra vehetjük, hogy pontosan tudja, mennyire nem szeretik a játékosok a FUT lapjait.

×