A PhoneArena először összegyűjtötte a hitelesnek tűnő infókat a netről, majd megalkották a szerintük legvalószínűbb következő generációs iPhone kinézetet.

Bár a koronavírus-járvány miatt szinte biztosra vehető, hogy nem fogják a már megszokott időben bejelenteni a készülékeket, a fejlesztés már biztosan több hónapja zajlik.

A jelenlegi pletykák szerint az Apple csupán 1 hónappal tervezi késleltetni a bemutatót, így szeptember helyett idén októberben lehet a keynote.

iPhone 12

A PhoneArena által készített képek alapján az iPhone 12 nem sokban fog eltérni elődjétől, a kockás ház nem valószínű, hogy visszatér, egyedül a kisebb érzékelőszigetről jött több forrásból is információ.

A kamera szintén nem fejlődik, az iPhone 11-hez hasonlóan a 12-es alapmodell is 2 kamerával érkezik majd a boltokba.

iPhone 12 Pro és Pro Max

A két Pro modell is természetesen a vékonyabbra szabott előlapi notch-al érkezik, továbbá a képernyő egyébként sem vastag kávája is keskenyebbnek van feltüntetve.

A jelenlegi információk szerint a Pro idén sem kap macro lencsét, helyette az új iPad Pro-n nemrég debütáló LiDAR szenzor kap majd helyet. Ez leginkább az AR alkalmazások előnyére szolgálhat, ugyanis a szenzor a távolságok érzékelésében segíthet a telefonnak. Elsőre izgalmas funkciónak hangzik, a tesztek alapján azonban nagyjából semmit nem segített ilyen téren az új iPad-nek sem. Reméljük, hogy szoftveresen tuningol még rajta az Apple, mire az új telefonok a piacra kerülnek.

Árazás szempontjából legalább jó hírek jönnek. Állítólag a járvány és a nehézkes gyártás ellenére az Apple nem tervezi emelni a készülékek árait. Ennek fényében idén is 300 ezer forint alatt vásárolhatjuk majd meg az alapmodellt, 400-ért a Pro-t és 440 ezer körül a Pro Max-et.

Ti tervezitek idén cserélni a telefonotokat? Ha igen, melyik modell érdekel?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×