Az Apple új MacBook Pro-t vezet be a piacra, megjelenésével pedig a cég véget vet a Butterfly Keyboard korszakának.

A szokásosnál kevesebb felhajtás közepette, az Apple bejelentette a legújabb 13” inches MacBook Pro-t. Bár az új készülék körül nem lett olyan nagy a hype, az nem jelenti azt, hogy az ikonikus laptopban nem történt változás. Az igazság az, hogy az elmúlt hat hónapban az Apple teljes mértékben megújította laptop kínálatát, aminek még a koronavírus-járvány terjedése sem szabott különösebb gátat.

Kép forrása: Apple

Talán az egyik legfontosabb pont, hogy a készülékbe már Magic Keyboard került, ami véget vet az ellentmondásos Butterfly Keyboard korszakának. A vitatott billentyűzet rendkívül vékony volt, ezzel extra helyet biztosított az alkatrészeknek, hogy nagyon vékony laptopot készíthessenek.

A gombok azonban hamar használhatatlanná váltak, ha szennyeződés került azok alájuk. A szakembereknek rendszeresen szét kellett szedni az egész készüléket a tisztításhoz/javításhoz. Az új Magic Keyboard viszont visszatér a scissor-switch megoldáshoz, melyet utoljára 2015-ben láttak a MacBookokon.

Kép forrása: Apple

A laptop további továbbá Thunderbolt 3 / USB-C csatlakozókat is kapott, visszatért a Touch Bar és a Touch ID. Az alapmodellben 8 GB RAM és 256 GB háttértár található. Persze lehetőség van 10. generációs i5 processzorra is. Az alapmodell 1299 dollár kezdőárral kapható, ami kb. 421 ezer forint.

Az új MacBook Pro-t itt találod a hivatalos oldalon.

Te használsz MacBookot?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×