Január elején hozták be a Hero Pool rendszert az Overwatch minden rangjába. Azóta többször átalakult, most pedig újra drasztikusan megváltoztatják.

2020 egy komoly változással indult az Overwatch kompetitív szekciójában. A Hero Pool azzal a céllal született meg, hogy a játékosokat folyton új karakterek használatára és megismerésére ösztönözze. A közösség nem örült annyira a rendszernek, mint azt a Blizzard eredetileg tervezte, hamar el is kezdődött ezért a mozgolódás.

A rendszer már többször átalakult, most pedig egy újabb 180 fokos fordulatot vesz.

Scott Mercer, az Overwatch fejlesztőcsapatának egyik tagja nyilatkozott a Hero Pool-t érintő komoly változásokról. Nyilatkozatában elmondta, a fejlesztők folyamatosan figyelemmel követték a közösség visszajelzéseit, az új változat is ez alapján született meg.

Hogyan működik a frissített Hero Pool?

A frissítés teljes élesítése után a hősök kizárólag az Overwatch League meccsei alapján alakulnak majd, mostantól nem lesz befolyásoló tényező a kompetitív mód a játékból.

A kisebb ranggal rendelkezők is fellélegezhetnek, a Blizzard ugyanis úgy döntött, hogy a Hero Pool mostantól Masters és Grandmasters exkluzív lesz.

Ez azt jelenti, hogy az említett két rang alatt játszok mostantól teljesen búcsút mondhatnak a január óta élő rendszernek.

Scott Mercer szerint nincs szükség arra, hogy a Hero Pool az alacsonyabb rangokra is hatást gyakoroljon, ott ugyanis alapból sokat rotálnak a hősök közt a játékosok.

A közösség egy jó része pozitívan fogadta a változás hírét, másoknak azonban vannak aggodalmaik.

Az új rendszer lehetőséget biztosít a Masters és GM rangban játszó játékosoknak, hogy kiszabaduljanak a Hero Pool megkötései alól. Ennek következtében elképzelhető, hogy a jövőben több meccs a feje tetejére áll majd a szándékosan rangot bukni akaró játékosok miatt.

Az újragondolt Hero Pool teljes integrálása az 1.48-as frissítéssel történik majd meg, addig is viszont mától (május 4.) a korábbi rendszer globálisan kikerül a játékból.

Néhány napig tehát mindenki kedvére játszhat bármelyik hőssel, függetlenül a rangjától.

A Blizzard egyértelműen nem találja a Hero Pool helyét a játékban, addig az összes verzió elvérzett, melyet a közösség nyomására újra és újra csak átalakítanak. Ez a frissítés talán a legdrasztikusabb mind közül, ha ez sem válik be, nem igazán lesz más út a Blizzard előtt: ki kell venni a tiltásokat a játékból.

Ti toljátok az Overwatch kompetitív módját? Szerintetek valamilyen formában érdemes lenne bent tartani a hősök korlátozását, vagy ti is a Hero Pool ellen vagytok?

https://www.facebook.com/groups/overwatchhun/

×