Eljárást indítottak a tavaly CS:GO meccseket megbundázó játékosok ellen Ausztráliában. Az ügy tavaly augusztusban kezdődött.

Miután több hónapja rendőrségi nyomozás folyt öt ausztrál CS:GO játékos ellen, most úgy tűnik, a bírósággal kell szembenézniük. A vád szerint a játékosok, akiket még 2019 augusztusában tartóztattak le, állítólag magukra vagy épp maguk ellen fogadtak, hogy pénzt nyerjenek.

A rendőrség szerint négy 20 és egy 27 éves játékost vádolnak csalással. Ez bizony bűncselekménynek számít, amiért akár 10 év börtönt is kaphatnak Ausztráliában. Az öt játékos szeptember 15-én áll bíróság elé.

CS:GO

Kép forrása: valve.com

Ahogy azt a PCGamer írja, a fogadási csalás mellett még egy jó kis kannabisz-birtoklás is képben van. Az feljelentést tett ausztrál fogadási iroda szerint ilyen fogadási csalásokkal a csapat több mint 30 ezer ausztrál dollárt is bezsebelt, ami több mint 6 millió forintnak felel meg.

„Az esport nagyon feltörekvő iparág és ezzel a gyors növekedéssel együtt jár az igény a fogadásokra is. Fontos, hogy a rendőrség és a játékipar együttműködjenek, hogy ki lehessen szűrni a gyanús fogadásokat” – idézi a TalkEsport Neil Patterson-t, a rendőrség helyettes biztosát.

Ehhez csupán annyi kellett, hogy fogadjanak, majd a CS:GO meccsen biztosra menjenek. Ennek viszont most ára lesz, hiszen a csalók akár 10 év börtönt is kaphatnak.

Szerinted milyen büntetés járna az ilyen csalásokért?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

A termékhez nem tartozik leírás.

3 990 Ft

Kosárba

A termékhez nem tartozik rövid leírás.

Bár nem egy hosszú videó, de kiválóan jellemzi a videojáték-karakterek mozgását. A paródia igen népszerű lett a Twitteren.

Gyászol a filmes és a videojátékos világ. Elhunyt az egyik legkiemelkedőbb zeneszerző, az olasz Ennio Morricone. Több nagy sikerű videojátékba is készített zenét.

Ben Yedder twitteren reagált az új TOTSSF lapjára, ez alapján pedig biztosra vehetjük, hogy pontosan tudja, mennyire nem szeretik a játékosok a FUT lapjait.

×