A hivatalos bejelentés előtt ismét egy nagyobb leak érkezett.

Az utóbbi időben elég sok újdonság kiszivárgott a második generációs RTX családról. Az Ampere generáció specifikációit ezúttal egy nyugdíjas mérnöktől érkeztek, aki korábban az EPIC 2-es processzorok részleteit is leleplezte, szóval nem egy névtelen leakerről beszélünk, épp ezért talán nagyobb hitelt adhatunk a kínai mérnök szavainak. A tweet azóta törölve lett, de mind tudjuk, hogy ami egyszer kikerült az internetre, az örökre megmarad.

Az állítólagos specifikációk / Kép: Guru3D

A kiszivárgott táblázat szerint a GA100-as chip, ami az RTX 3080 Ti-t jelöli 8192 CUDA magot, 256 RT magot és 1024 Tensor magot kapott és 1750 MHz-es boost órajellel rendelkezik. Csak az adatokat összevetve, nagyjából 40-50%-kal lesz erősebb az első generációs RTX-ek királyánál, az RTX 2080 Ti-nál.

Az igazán meglepő pedig az RTX 3070, ami a középkategória tetejére pozicionált kártya, specifikációjában mégis nagyjából az RTX 2080 Ti szintjét súrolja az előzetes becslések alapján. Azaz jó esetben 150-200 ezer forint között már megkaphatjuk az RTX 2080 Ti teljesítményét, amiért jelenleg 450-550 ezer forintot kell kifizetnünk.

Az RTX széria nem a kiugró ár/érték arányáról maradt nevezetes, de majd az új generáció!

A fentebbi információk szerint az első új generációs kártyák már 2020 harmadik negyedévében megérkezhetnek, az RTX 3080 Ti-ra valószínűleg az év végéig kell várnunk, a középkategóriás RTX 3060 pedig csak 2021 elején érkezik. Mindez persze nincs hivatalosan megerősítve, ezért érdemes fenntartásokkal kezelni minden adatot, ettől függetlenül ígéretesnek tűnik az Ampere ezek alapján. A korábban kiszivárgott specifikációkat egyébként erre találjátok.

Hamarosan minden kiderül, májusban ugyanis érkezik az Nvidia hivatalos bejelentése.

A borítókép csupán illusztráció

 

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×