A League of Legends hivatalos reddit oldalán erősítették meg a hírt.

A League of Legends kliense kvázi azóta rossz, amióta megjelent az új verzió. Bár azóta többször próbáltak javítani a helyzeten, egy dolog változatlan: továbbra is rengeteg játékos panaszkodik a hibás működésére.

2017 elején jelent meg a most is aktív kliens verzió, mely akkor egy teljes ráncfelvarráson esett át. Ahogyan az minden új szoftverrel lenni szokott, ennek is sok hibája volt, a Riot viszont sokat dolgozott, hogy ezeket a lehető legjobban visszaszorítsa.

A törekvés viszont nem volt kifogástalan

Saját a fejlesztők minden próbálkozása ellenére a kliens továbbra is sokszor tévesen működik. A játékosok egy nagy része továbbra is több hibával küzd nap mint nap. A teljesség igénye nélkül ilyen hibákkal küzdenek a játékosok:

  • Nem indul a kliens, feladat kezelőben lehet csak bezárni.
  • Nem enged hőst választani, ezért kirúg a meccsből és még büntetést is oszt.
  • Néha még meccskeresést sem lehet indítani.

A legutóbbi közösségi felháborodás után a Riot kommunikációjáért felelős csapat vezetője, Ryan Rigney válaszolt a témára a játék hivatalos reddit oldalán.

Forrás: Reddit

Válaszában arról beszél, a csapat már egy ideje dolgozik a problémák megoldásán. Törekednek arra is, hogy legkésőbb minden 2 hónapban tájékoztatást adjanak ki a kliens állapotáról, a következő ilyen bejegyzés 2 héten belül esedékes.

A fejlesztők védelmében elmondta, a kliens kijavítása egy sokkal komplexebb feladat, mint amilyennek gondolják azt a játékosok.

Időpontot nem kommunikált a Riot, arról tehát nem tudunk, hogy mikorra tervezik a klienssel kapcsolatos problémák javítását lezárni.

Ti tapasztaltok valamilyen problémát a fentebb felsoroltak közül?

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×