A Riot Games keményen dolgozik azon, hogy a VALORANT-ban legyen replay rendszer a jövőben, de ez nem a megjelenéskor lesz.

A Riot Games új fps játéka, a VALORANT egy taktikai játék. A Riot arra vállalkozott, hogy összegyűjtötte a játékok legjobb elemeit, igyekezett kivenni a legrosszabbakat, és elhozni a felhasználók számára. Komoly szinten a VALORANT éppen ezért nagyon komoly taktikát kíván, ami különösen fontos lesz a kompetitív szféra felállításakor.

Pontosan ez az a pont, ahol különösen fontos lesz a megfelelő visszajátszás, vagyis a replay rendszer.

A replay rendszer lehetőséget adna a játékosoknak, hogy a meccs után megnézhessék a teljes meccs eseményeit, illetve lehetőséget nyújt közvetítésre is. Ezzel elemezni lehet a taktikát, különböző perspektívák és nézőpontok alapján. Az esportban például ez különösen fontos, hiszen a játékosok és a csapatok így javítanak a játékukon.

Kép forrása: Youtube

Maga a koncepció persze nem újdonság, hiszen a CS:GO-nak is van hasonló replay funkciója, sőt a PUBG-nek is. A rajongók abban reménykedtek, hogy a funkció már a VALORANT nyári megjelenésekor elérhető lesz, hiszen oly sok rajongó kérte ezt a Redditen. Ez persze feltűnt a fejlesztőknek is, most pedig valaki reagált rá.

Valorant needs a replay system from r/VALORANT

 

„Induláskor nem lesz replay rendszer, sajnálom. Az viszont biztos, hogy hamarosan bekerül majd és nem hét évvel később, mint a LoL esetében” – mondta egy Riot fejlesztő.

Pontos időpont tehát egyelőre nincs, de az biztos, hogy az esportoknál már ismerős observer eszköztár és a killcam olyan funkciók lesznek, amiket mindenképp bevezetnek.

Szerinted is kell a replay rendszer a VALORANT-ba?

https://www.facebook.com/groups/valoranthun/

×