Az új iPhone SE sokban hasonlít az iPhone 8-ra. Ez olyannyira igaz, hogy egy-egy alkatrészt akár ki is lehetne cserélni. Jó hír ez a szervizelés szempontjából.

Abban a szakértők talán nagyjából egyetértenek, hogy az új nemrég megjelent iPhone SE jó vétel. Ezt nem szeretné firtatni az iFixit csapata sem, csupán többek között ők is készítettek egy tesztet, amivel bebizonyítják, milyen sok hasonlóság van az új modell és az iPhone 8 között. Ez azt is jelenti, hogy a készülék alkatrészei akár ki is cserélhetők, ami jelentősen megkönnyít bizonyos javítási folyamatokat.

Az, hogy a iPhone SE a korábbi modell alkatrészeit tartalmazza elsősorban azért pozitív, mert a gyártó csökkentette az új tervekből, gyártásból származó hulladék mennyiségét, és könnyebbé tette a cserealkatrészek elérését. Nézzük tehát, hány iPhone 8 alkatrész található az új SE modellben, persze a teljesség igénye nélkül.

Kép forrása: iFixit

Az iPhone SE kamerái, a SIM-tálca, a Taptic Engine és a kijelzőegység (beleértve a mikrofont és a közelségérzékelőt) cserélhetők az iPhone 8 alkatrészekkel. Ez azért jó, mert olcsóbb cserélni a kijelzőt így, mint új telefont venni. A Home gomb azonban nem cserélhető, ha valami történik, meg kell tartani az eredetit, vagy újat kérni a gyártótól.

Bár az akkumulátor is azonos, annak csatlakozója nem, tehát tulajdonképpen nem kompatibilis. Az SE csatlakozója az iPhone 11 csatlakozójával azonos. Cserélni ezeket azonban nem könnyű, mert a rendszernek jó kis blokkolója van. Észleli ugyanis, hogy nem ahhoz tartozó akksi van benne. Pech.

Ennek lényege csupán annyi, hogy a sok hasonló alkatrész megléte megnyugtató lehet azok számára, akiknek valamilyen okból szervizbe kell menniük. Az iPhone SE-hez szükséges alkatrészek legtöbbje már ott van a javítóműhelyekben. Volt olyan is persze, aki szépen szétszedte a készüléket és megmutatta, hogy milyen különbségek és hasonlóságok fedezhetők fel más iPhone modellekhez képest. A videóhoz nem árt feliratot bekapcsolni.

 

Szerinted mennyire hasonlít egymásra a két modell?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×