Úgy tűnik, hogy az online játékokban történő csalások virágkorát éljük. Sajnos ebből a Destiny 2 sem maradt ki, ahol szaporodnak a csalók, mint a gombák.

A This Week at Bungie beszámolóban a Destiny 2 fejlesztője arról tájékoztatta a játékosokat, hogy a január óta körülbelül 50 százalékkal nőtt a csalók száma a játékban. Ezzel együtt persze rögtön meg is nyugtattak mindenkit, hogy a ban és az eltiltás száma is nőtt, az átlag 656 helyett most már heti átlag 2133 játékos kénytelen csalás miatt lemondani a játékról.

Ennek ellenére a Bungie nem elégedett a helyzettel és további intézkedések várhatók a csalások visszaszorítására. „A legtöbb csalás természetesen PC-n zajlik” – mondta David Aldridge, a Destiny vezető fejlesztője, aki szerint a leggyakoribb csalás a végtelen lőszer és végtelen HP.

„A Destiny modelljét úgy terveztük, hogy elképesztően bonyolult, magas szintű PvE élményt nyújtson, miközben ezt összekevertük a PvP lehetőséggel. Ez a modell sajnos tartalmaz néhány biztonsági rést, amit a játékosok rendre kihasználnak” – tette hozzá.

Kép forrása: Rock Paper Shotgun

A Bungie a jövőben igyekszik fokozottabban figyelni a csalásokat és bizony komoly szankciókat fognak alkalmazni. Várhatóan tehát egyre több lesz a végleges ban is.

„Fenntartjuk a jogot, hogy korlátozzunk vagy kitiltsunk minden olyan játékost, aki csalt vagy részt vett csalásban. Még akkor is jár a ban, ha valaki megoszt információt a csalás lehetőségéről – mondta Aldridge.

A Bungie egyébként a csalásoknál nem csak a játékosok jelentéseit veszi figyelembe, hanem elvileg kiváló automata rendszerük van. Reméljük, hogy a rendszer jól működik és nem lepik el a csalók teljesen a Destiny 2-t.

Te milyen gyakran találkozol csalóval a játékban?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×