Van PC, ami ennél őrültebb hardvert virít egyetlen gépházon belül?

Ha streameltél már, vagy szeretnél elkezdeni, esetleg csak érdekel a téma, biztosan hallottál már a dupla gépes konfigokról. A rendszer lényege, hogy az egyik gépen csak játszol, míg a másik fogadja azt a képet és onnan megy fel a netre az adás. Így mindkét gépnek megvan, hogy mivel foglalkozzon, sokkal jobban elosztódik a terhelés.

Ezek a megoldások azonban sok helyet foglalnak, emiatt pedig nehézkes az egész kivitelezés

Itt jön képbe az ORTHRUS, melyet a népszerű Twitch streamer, Harris Heller készített el. A konfigurációja már korábban is létezett, azonban őt is zavarta a rendkívül sok elfoglalt hely, így előállt az ötlettel: mi lenne, ha mindent egy gépházba pakolna.

Milyen hardverről is beszélünk pontosan?

 

Először is kellett egy gépház, amibe kompletten belefér 2 számítógép. A választott a Phanteks Enthoo 719-es lett. A fedél alatt egy teljes méretű ATX alaplap van a streamer gép részére és egy másik mini-ATX, amiről a gamer PC ketyeg.

Gamer PC:

  • Intel i9-9900K
  • RTX 2080Ti
  • EK vízhűtő blokk az egyedi megoldásokhoz +
  • NZXT AIO hűtő

Streamer PC:

  • Ryzen 7 3800X
  • RTX 2080 SUPER

Természetesen az építés során kiemelt figyelmet kapott a külső is. Az NZXT családból például az új, már kijelzővel szerelt modellt választotta, amin az Alpha Gaming logója folyamatosan ott virít. A tápkábelek szintén egyedi darabok, hogy tökéletesen összepasszoljon a gép színvilágával.

Ha az építés részleteire is kíváncsiak vagytok és érdekel, hogy hogyan fér el két teljesen különálló gép egy gépházban, mindenképp érdemes megnéznetek a videót, amit Harris a gépről készített.

Sokunk már a streamer PC erejével is kiegyezne. Ti milyen gépen toljátok a játékokat?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×