A Fortnite leakerek alaposan lemaradtak a Travis Scott koncert megszellőztetéséről, aminek minden játékos csak örülni tudott. De mégis hogy sikerült titokban tartani?

A legnépszerűbb Battle Royale játék, a Fortnite szinte mindennapos harcot vív a leakerekkel. Az adatbányászok ugyanis rendre elspoilerezik a fontos bejelentéseket és újításokat. Így az Epic nagy pillanatai kapcsán ők aratják le a figyelmet, az Epic-nek szinte semmi figyelemfelkeltő nem marad. A Travis Scott koncert kapcsán azonban teljesen más volt a helyzet, a fejlesztők tökéletesen elrejtetették a kíváncsi szemek elől az egészet.

És most már azt is tudjuk, hogyan sikerülhetett mindez.

 

Április 15-én jött a hír egy új esemény, a Jerky Event kapcsán. Mi is megírtuk anno a hírt, de akkor még mindenki csak találgatott, mi is lesz pontosan ez a Jerky. Pedig az adatbányászok előtt ott volt a megoldás, csak nem sikerült rájönniük.

Az eddigi eventek kezdőbetűi ugyanis mindig utaltak valahogy az event nevére.

Travis Scott koncertje esetében is megtörtént ez, csak éppen egy beceneve kapcsán. Az adatbányászok rájöhettek volna, hogy a CycloneJerky által jelöl CJ valójában a Fortnite világában régóta várt Travis Scott egyik becenevét, a CactusJacket jelöli.

Őszintén megvallva jobb is ez így, hiszen a spoilerek nélkül ütött igazán nagyot ez a koncert. Nem volt kiszivárgott kép, vagy soundtrack, így mindenki első kézből akarta látni az eventet. Ennek is köszönhető a játékosszám rekord és vélhetően az elégedett visszajelezések is amiatt záporoznak, mert nem lőtték le előre a poént az adatbányászok.

Szép volt Epic, csak ilyen trükkösen a jövőben is.

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

×