Kedves ügynökök! A Riot Games nemrég megosztott pár részletet a VALORANT közelgő kompetitív játékmódjáról, beleértve annak matchmaking rendszerét.

Azt már láttuk, hogy bár a Riot Games bőven merített más játékokból a VALORANT fejlesztéskor, számos dologban egyedit alkottak. Ilyen lesz a Ranked mód is, hiszen ahogy a fejlesztők írták: fontos számukra a pontos rangsorolás. A Ranked rendszer egyénként azt is figyelembe veszi majd, mennyire hívjuk fel a figyelmet a smurf fiókokra és a rank boostolókra.

Utóbbi megoldást már a League of Legend játékosok ismerhetik: ez segít majd abban, hogy egyensúlyban legyen a rank-rendszer a VALORANT-ban is.

Természetesen solo-ban és csapatban is lehet majd Ranked módot indítani. Ha azonban a barátaiddal együtt szállsz harcba, a játékosok közti rank-különbség legfeljebb kettő lehet. Tehát két rank-szinten (6 tier) belül kell lennie mindenkinek. Ez azt biztosítja, hogy a játékosok között ne legyen túl nagy a szintkülönbség, és ne lehessen boostolni egymást.

Kép forrása: Riot

Nem kell közben attól tartani, hogy a matchmaking során a solo játékosok szembe kerülnek egy jóval koordináltabb 5 fős csapattal. A Riot figyelembe veszi, hogy hány fős csapatok indítanak meccset és igyekszik hasonló méretű csapatokat egymással szembe állítani. Senki nem szeret egy 5 fős csapat ellen egyesül kiállni randomokkal. Nos, nem is hagyják.

A Rank „inaktivitás” is jelen lesz a játékban. Ez azt jelenti, hogy ha valaki két héten belül nem szerez rankot, akkor a fiókot „inaktívnak” titulálják, és a ranked szintje rejtett lesz. A szintet aztán csak akkor lehet nyilvánosságra hozni, ha comeback meccset játszik valaki. A Riot szerint ez nem lesz hatással arra, hogy milyen rankot kapunk.

Íme néhány további fontos jellemző:

  • A Ranked mód megnyitásához minimum 20 „sima” meccset kell játszani
  • 8 rank lesz, mindegyikben 3 tier, kivéve a top rankot (VALORANT)
  • A zárt béta alatt szerzett szint érvénytelen lesz, mikor megjelenik a játék

Íme a szintek:

Kép forrása: Riot

Ha további részletekre vagy kíváncsi, látogasd meg a Riot Games hivatalos oldalát!

A VALORANT Ranked módja röviddel a 0.49-es frissítés után jelenik majd meg a játékban. Te már várod a Ranked meccseket?

https://www.facebook.com/groups/valoranthun/

×