Úgy tűnik, hogy az Intel igen erős bevételt és nyereséget könyvelhetett el magának a 2020 első negyedévében.

Az Intel ma bejelentette a 2020. március 31-ig tartó első negyedéves eredményeit. Ez alapján a cég egyelőre nincs nagy bajban, hiszen a nettó árbevétel 19.8 milliárd dollárra rúg, ami 23 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest. Ez részben köszönhető az új Xeon processzorok erős sikerének a Data Center Group szegmensben.

Az időszak alatt a teljes árbevétel megdöbbentő 69 százalékos, míg az a teljes nyereség 42 százalékos növekedést mutat.

Kép forrása: Intel

Ez azt jelenti, hogy előző évhez képest az Intel jelentős bevételemelkedést generált, mindezt annak ellenére, hogy a karácsonyi utáni időszak mindig gyengébb. Ahogy a fenti képen is látható, 2019 első negyedévében a teljes bevétel jelentős emelkedést mutat, ami valószínűleg köszönhető annak, hogy több országban már januárban elindultak a koronavírus-járvány miatti intézkedések. Az emberek egyre inkább berendezkedtek az otthoni munkavégzésre, távoktatásra, így több helyen beindultak a hardver-felvásárlások.

Így nem meglepő, hogy a PC gaming szegmens szintén nagyban növekedett az elmúlt időszakban. A szegmens 14 százalékos növekedést mutat, elérve a 9,8 milliárd dollárt. Ez köszönhető a hardvereladásoknak és a 10. generációs chipek megjelenésének a gamer Notebookokban.

„A gaming PC eladások meghaladták a várakozásainkat, mivel a fogyasztók és a vállalkozások egyre inkább átálltak az otthoni munkavégzésre és tanulásra”- olvasható az Intel sajtóközleményében.

Az Intel egyébként azt is hozzáteszi, hogy a következő negyedévben valamivel kevesebb bevételre számít, köszönhetően a járványhelyzetnek. Bár való igaz, hogy március után is sokan vásároltak még Intel termékeket, a gazdasági hatás már erezhető lesz a negyedévben. Ehhez hozzátartozik többek között az is, hogy egyre nehezebbé válik a szállítmányozás, illetve a gazdasági visszaesés miatt az emberek inkább spórolnak.

Te is vettél Intel terméket az elmúlt időszakban?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×