Japánban a Retro Játékok Szövetsége azt szeretné, ha a gyerekek otthon maradnának. Ehhez 100 családnak régi konzolt is adnak.

Tudjuk, hogy Japán a videojátékok fellegvára, ráadásul ott még mindig menők a régi konzolok és játékok. Még egy egyesület is van, aminek célja a retro játékok hagyományának megőrzése. Bár Japánban is mindenkinek azt tanácsolják, hogy maradjanak otthon, mégis sok gyereket látni a parkokban játszani.

Ezt látták a Retro Játékok Szövetségének tagjai is, így úgy gondolták: 100 családnak ingyen adnak játékkonzolt, hogy amiatt talán a gyerekek majd otthon maradnak. Szóval szépen kipucoltak 100 darab Super Famicom-t… Famicomot. Famicom-mot. SNES-t, na!

Kép forrása: http://jarga.or.jp/

Aki nem tudná, a Nintendo második otthoni konzolja volt a Super Famicom (a SNES eredeti japán neve), ami majdnem a legutolsóként jelent meg a negyedik generációs konzolok közül (16 bitesek), de mégis a legismertebbé és a legjobban kelendővé vált azokban az években, évtizedekben.

Szépen letisztították a konzolokat – Kép forrása: http://jarga.or.jp/

Azok a családok tehát, ahol 16 évesnél fiatalabb gyermek él, vállalva a postai költségeket, kapnak egy konzolt ingyen. Ráadásul néhány klasszikus játékot is adnak hozzá, mint például a Final Fantasy 6.

Ha teheted, ezekben a nehéz időkben te is adj videojátékot a szomszéd gyereknek, hogy otthon maradjon!

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×