Bort iszik és vizet prédikál a Riot Games. Homlokegyenest az ellenkezőjét csinálták meg annak, amit korábban megígértek a LoL belépőkkel kapcsolatban.

Mielőtt elindult volna a The Galaxies esemény a LoL-ban, még izgalommal telve vártam, hogy megjelenjen és végre bele vethessem magam a játékba és a pontok farmolásába. Még az sem szegte a kedvemet, hogy a Riot lenyilatkozta, változtatnak a tokenek leosztásán, ugyanis szerintük túl könnyű kifarmolni a belépő tartalmát.

Amikor elindult a pontgyűjtés, még mindig nem volt büdös a dolog, sokkal inkább arra összepontosított mindenki, hogy miket és mennyiért tudunk majd megszerezni az esemény során.

Aztán mikor elvonult a rózsaszín köd, jöhetett a felismerés: hatalmas lehúzás az egész belépő, teljesen az ellentéte annak, amit korábban ígértek nekünk.

2020 január 15-én a hivatalos Youtube csatornára felkerült egy videó, amiben a fejlesztők az idei évre szóló terveikről beszélnek. Itt többek között elmondták, hogy eljutottak hozzájuk is a visszajelzések, miszerint túl nagyon az elvárások, könnyíteni kellene a battle pass farmolásán.

Úgy gondoljuk, hogy nem kellene az életünkből 30 napot teljesen a játékra szentelni azért, hogy minden jutalmat kiszedhessünk a belépőből.

Ez nagyon szuperül hangzott, azt hihettük, hogy másra is marad idő, miközben gyűjtögetünk. Aztán a Galaxisok esemény kezdete előtt nem sokkal bedobták, hogy egyébként kevesebb token jár majd a meccsek után, de ne izguljunk, mert napi átlag 3 meccsel így is sima a jutalmak maxolása. Nem, nincs így.

Legalább a megszerezhető cuccok extra látványosak.

Tegyük fel, hogy szeretnénk kiszedni:

  • egy prestige skint (2000 token)
  • egy TFT tojást (600 token)
  • egy chromát (300 token)
  • egy keretet + ikont (250 token)
  • egy orbot (haha) (200 token)
  • egy ikont és egy emote-ot (90 token)

Ez összesen 3440 token. Ebből a küldetésekért kapunk 1400-at. A maradék 2040 hiány tehát farmolásból kell, hogy összejöjjön. Az esemény 30 napos, tehát ennyivel kell leosztanunk, ez 68 tokent jelent naponta. Ha minden nap toljuk, akkor 14 vereségre, vagy 7 győzelemre lenne szükségünk, természetesen a Summoner’s Riften. Az ARAM nem játszik, ott ugyanis kevesebb pont jár.

Nem feltételezzük, hogy mindenki mindent ki akar szedni, sőt, nem is lenne korrekt, ha a legnagyobb LoL játékosok is ugyan annyi tartalmat szedhetnének ki, mint akik napi 1-2 meccsre fellogolni, de valami akkor sincs rendben.

Egyszerűen nem jön ki a matek

Az összkép tehát az, hogy januárban segítséget ígértek, a belépő megjelenése előtt ezzel szemben token nerfet kaptunk és ha mindez nem lenne elég, még rövidebb is az esemény, mint ahogy azt eddig megszoktuk.

Az már csak hab a tortán, hogy az esemény nagy részét borzasztó szerverproblémákkal fűszerezve kellett lejátszani.

Az ígéret helyett, miszerint nem kell majd 30 napra eltűnnünk a mátrixban, csak sokkal rosszabb lett a helyzet ennél a belépőnél.

Nektek tetszik az esemény? Van még néhány nap hátra, hogy behúzzátok, amire szükségetek van. Elég volt az idő, vagy még a karantén sem volt elég segítség?

https://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×