A social óriás legújabb önálló alkalmazása nem kínál eleget sem az alkalmi játékosoknak, sem pedig az esport stream fanoknak.

A Facebook és a játék szavak együtt valljuk be, nem a legjobb dolgokra emlékeztetnek minket. Leginkább a közösségi oldal egy korai szakasza jut róluk így eszembe, amikor mindenki megosztotta közösségi játékát, sőt voltak olyanok, akik csak azért regisztráltak Facebook-ra, hogy legyen saját farmjuk, amit aztán persze másoknak kellett locsolni. Naponta kaptam meghívást ezekre a játékokra, de ezek nem éppen szép emlékek.

A Facebook az évek alatt persze észrevette, hogy jó lenne foglalkozni az időközben nagy fejlődésen keresztülment gaming világgal, így befektetnek a gamer streamelésbe, a VR technológiába és a felhőalapú játékba.

Ennek részeként a Facebook nemrég elindította a Facebook Gaming alkalmazást, ahol a felhasználók egy helyről érhetik a Facebookon fellelhető gaming tartalmakat. Ennek célja, hogy a Facebookon is egyre növekvő gaming tartalmakat egy helyen lehessen népszerűsíteni és kezelni.

Kép forrása: Facebook

A Facebook Gaming azonban még nincs tökéletes állapotban, mivel megjelenését későbbre tervezték. Most viszont, hogy mindenki karanténban van, fontos, hogy a gaming tematikájú szórakoztató tartalmakat egy helyre tömörítsék. Ez már Androidon látható, iOS rendszeren is elérhető lesz, amint jóváhagyják.

Nálam ez így néz ki:

 

Itt megtalálhatók a kedvenc videók, képek, csoportbejegyzések, streamek, hírek, mobiljátékok és minden mi kellhet. Még azok a régi játékok is.

A rendszer azonban egyelőre ennél nem igen kínál többet, és nem igazán választja szét a gaming tartalmakat. Vagyis azok, akik a legnépszerűbb játékokra kíváncsiak, azokat a tartalmakat is látják, amik a Facebook játékaira vonatkoznak. Egyelőre tehát minden ömlesztve látszik, valószínűleg később több lehetőség lesz beállítani, hogy az látszódjon, ami tényleg érdekel minket.

Az egész olyan, mint egy külön gaming hírfolyam, amit kifejezetten nekünk hoztak létre.

Streamek

Nyilván tudjátok, hogy ahogy a Twitch és a Mixer is igyekszik minél több népszerű streamerrel szerződést kötni, úgy a Facebook is szeretne olyanokat, akik sokat streamelnek a Facebook platformon. A Facebook Gaming azonban még nem annyira kifinomult, mint mondjuk a Twitch rendszere, így bár nézők tekintetében növekvőben van, még nem igazán kiforrott.

Sajnos nem igazán tudtam azt beállítani, hogy hogyan láthassak csak bizonyos gaming tartalmat, például a Leet.hu videóit vagy bejegyzéseit, de ez még a jövőben változhat. Az öltet alapvetően jó, ám azt gondolom, még nem igazán éri meg használni. Jelenleg úgy látom, hogy az amúgy is népszerű oldalak és bejegyzések kerülnek az élre, így azok még népszerűbbek és látogatottabbak lesznek.

Noha a gaming közösség hatalmas, tagjainak érdeklődése rendkívül szerteágazó, így a Facebook Gaming-nek még sokat kell fejlődnie, hogy elérje valódi célját. Neked hogy tetszik az applikáció?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×