Hosszú rajongók közt folytatott vita után egy fejlesztő felfedte, miért is nem hat Caustic gázcsapdája saját magára. Nem meglepő a válasz.

Nyilván az első, ami a kérdés kapcsán eszünkbe jut: Caustic maszkot hord, ergo ezért nem hat rá a gáz. Nos, a dolog azonban nem ilyen egyszerű. A gáz ugyanis olyan erős, hogy még egy olyan ellenfelet is képesek sebezni és akár megölni, mint Pathfinder, aki egy robot.

Tommy Casiello díjnyertes író a közelmúltban csatlakozott a Respawn Entertainmenthez, aki elmondta véleményét az ügyről. Egy rajongó ugyanis azt kérdezte tőle, hogy milyen logikát lát abban, hogy magát Caustic-ot nem, de Pathfindert vagy a Revenantot sebzi a gáz.

„Úgy érted a maró hatású gáz, ami a ruhán, a bőrön és a fémen is keresztül átrágja magát, kivéve akkor, ha olyan kémiai vegyülettel találkozik, amit csakis Caustic birtokol? Arra Nox gázra gondolsz?” – válaszolta a Twitteren.

Kép forrása: Respawn

Röviden: Caustic különleges kémiai vegyületekkel rendelkezik, amelyek lehetővé teszik, hogy immunis legyen saját gázcsapdájának káros hatásaival szemben. Nem sokkal azután egyébként Casiello azt is elmondta, hogy Caustic-ról további információk érkeznek az Apex Legends 5. évadában. Persze volt aki feltette azt a kérést, hogy ha kémiai vegyülettel védi magát, akkor minek a maszk és a szemvédő?

„Mindig viseli a maszkot és a szemüveget. Biztos meg van rá az oka. Kíváncsi vagyok, mikor derül ki, hogy mi az” – tette hozzá.

Az Apex Legends egyik vezető írójaként Casiello felel a játékot átfogó narratíváért, beleértve minden karakter hátterét. Ez azt jelenti, hogy a jövőben talán még többet tudhatunk meg arról, hogy miért is olyanok a karakterek, amilyenek.

Számodra érdekes az Apex Legends karaktereinek története?

https://www.facebook.com/groups/apexhunkozosseg/

×