Az európai CS:GO legnívósabb közösségéből összesen 33 játékost rúgtak ki, egyelőre még számukra sem indokolták meg, miért kellett elhagyniuk az FPL-t.

Mostanra az FPL, vagyis a FACEIT Pro League rendszere egyet jelent a legjobbak gyűjtőhelyével. Csakis meghívás és kemény munka árán lehet bekerülni, a CS:GO játékosok szó szerinti elit klubja ez. Innen nőtte ki magát ZywOo, ropz, oskar és még sokan mások, a mai napig itt játszik s1mple, XANTARES vagy akár device is.

Szenzációs hírnek számított, mikor nemrég két magyar játékost, Aaront és gejmzillát is beválasztották a tagok közé. Kár, hogy nem tartott sokáig.

Egy váratlan fordulatnak köszönhetően ugyanis az FPL európai csoportjában nagytakarítást rendeztek az adminok, összesen 33 játékost tettek ki. Ami érdekesebb, hogy a teljesítmény alapján rangsorolt Top20-ból hét játékos is repült. Köztük a pontjai alapján Európa 14. legjobbjának számító Aaron is.

FPL kicked 7 players from the TOP 20 of this month. from r/GlobalOffensive

És hogy miért történt mindez? Hivatalos indoklás egyelőre nincs a tisztogatásra, maradnak az elméletek:

  • Az ilyen kirúgás lehet az inaktivitás, mely pár játékosnál biztosan igaz volt a 33-ból, de másoknál (például Aaron) biztosan nem lehetett erről szó.
  • Szóba kerülhet még, hogy a kirúgott játékosok nem elég skillesek az FPL Europe szintjéhez. Ez a dolog viszont ott bukik meg, hogy olyan ex-profik, mint például pasha még mindig a tagok között vannak, pedig már bőven nem ütik meg a vérprofi szintet.
  • A legvalószínűbb ok egy közelmúltban lejátszódott vita lehet, melyet az FPL kiválóság, Lobanjica robbantott ki.

Tiszteletlenség és bénázás

Lobanjica ugyanis rávilágított, hogy sok fiatalabb FPL játékosban nincs meg a kellő tisztelet az itteni játékhoz. Beszólogatásokkal és csapaton belüli vitákkal bizonyította az adminoknak, hogy újabban egyre megosztóbb az FPL Europe hangulata.

Sőt, ha a stílusukat félre is tesszük, szerinte sok esetben a kellő szintet sem ütik meg ezek a játékosok. Amikor ugyanis CT oldalon a random csapattársak felosztják egymás között a pozikat, a fiatal játékosoktól csak a sírás jön szerinte, mert csupán 1-2 helyen tudnak jól játszani.

Ha viszont nincs meg a kellő ismeretük a pálya összes részéhez, szerinte nincs keresnivalójuk az FPL-ben.

 

Itt visszautalnánk a fent említett pasha példára, aki simán lehet, hogy már egyik CT poziban sem hoz 100%-ot. De abban biztosak lehetünk, hogy az ő rutinjával mindenhol tud egy jó 75%-ot, ami a csapattársaknak is hatalmas segítség, mert bármit rábízhatnak.

Az FPL hivatalos indoklásáig ez persze mind csak találgatás, egyelőre nem tudni, miért rúgták ki a 33 európai játékost. Köztük Aaront és gejmzillát, ami különösen fájó pont a magyar rajongóknak.

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

 

×