Reméljük, hogy a felszabaduló energiaforrás majd hatékonyan tud besegíteni a rendes PUBG fejlesztésébe.

A PUBG a megjelenés pillanatától kezdve egy erősen gépigényes játék, ezen pedig az elmúlt években egy cseppet sem tudtak javítani. A pályák mérete, a nehéz optimalizálás és az egyéb problémák sosem könnyítették meg a fejlesztők feladatát, így más megoldás után kellett nézni. A döntés végül az lett, hogy a teljes játékból készítenek egy LITE verziót, mely bizonyos kompromisszumok mellett kellemesen fut majd gyengébb gépeken is.

2019. január 24-én el is indult a PUBG LITE béta tesztje Thaiföldön, akkor még csak Erangellel. Később egyre több régióval bővítették, az év második felében pedig már Európában is elérhetővé vált.

Egy ponton még exkluzív pályát is kapott a LITE verzió, ez a pálya Periverka néven lett ismert.

2020. január 16-án elérhetővé vállt Vikendi, annak természetesen egy jóval egyszerűbb verziója, nem az, amit még mindig csak a tesztszerveren tolhatnak a teljes játék túlélői.

Forrás: https://lite.pubg.com/

2020. áprilisában is megérkezett a szokásos havi update-bejegyzés a fejlesztőktől, hogy mi várható a következő időszakban a LITE verzióba, jött azonban a nagy csalódás a beetetés után.

Itt a vége, fuss el véle…

A bejegyzés egészen méretesre sikeredett, de már az elején bűzlik az egész. A poszt elején arról írnak, hogy miért és hogyan jött létre a PUBG LITE, mi volt a cél, s hogy ezt a fejlesztők szerint sikeresen elérték. A továbbiakban csatoltak egy képet, melyet fentebb láthattok, majd jön a fekete leves.

A következő bejegyzés arról szól, hogy alapos megbeszélések után úgy döntöttek, a Vikendi volt az utolsó frissítés a PUBG LITE-ban. A támogatás nem szűnik meg, hibajavítások érkeznek majd és a teljesítményen is csiszolnak még, több tartalom azonban nem várható a továbbiakban.

Ennek értelmében nincs több pálya, fegyver, új skinek és battle pass sem érkezik ezentúl semmilyen formában.

Egyfelől nagyon szomorú, hogy az egyébként ígéretes projektnek indult PUBG LITE mindössze egy évet tudott megélni, még csak ki sem lépett a béta státuszból. Másfelől jó hír is lehet, hátha a most felszabaduló devek besegítenek majd a teljes játék kipofozásába, ott ugyanis ha azt mondom, hogy ég a ház, finoman fogalmaztam.

Ti szerettétek a PUBG LITE-ot? Esetleg ez után is toljátok majd, vagy soha nem került fel a gépetekre?

https://www.facebook.com/groups/pubghunkozosseg/

×