Ízig-vérig hackereknek fejlesztett telefon, ami most már operációs rendszerrel kerül a webshopok polcaira.

Valószínűleg kevesen hallottak még a PinePhone márkáról. Ez nem véletlen, ugyanis a cég egy kifejezetten vékony réteget szólít meg, így az átlagfelhasználók el sem jutnak idáig a keresésben: kifejezetten a hackereket, javítóművészeket és a szórakozni vágyókat célozzák. Ezúttal pedig egy UBports Community Edition változattal bővült a PINE64 portfóliója. Ezen már egy Ubuntu Touch fut, ami önmagában is érdekes, ugyanis a korábbi eszközökön még az operációs rendszer telepítését is a felhasználókra bízták.

A készülékre telepített Ubuntu Touch végleges kiadása még várat magára, a PinePhone-nal viszont már gyakorlatilag bárki kipróbálhatja. Ez nem azt jelenti, hogy érdemes lenne ezt elsődleges telefonként használni, ugyanis egyelőre még alfa verziós szoftverekről beszélünk. Így például az olyan alapvető funkciók is hiányoznak belőle (egyelőre), mint a repülő mód, de még a kamera is bőven kezdeti fázisban jár.

 

A specifikációk sem a csúcskategóriát testesítik meg, tekintve hogy egy Allwinner A64-es processzor felelős a számításokért, amit 2 GB-nyi RAM-mal támogattak meg. A megjelenítésről pedig egy 1440×720-as 5,95″-os IPS panel gondoskodik. Mindezért pedig mindössze 150 dollárt, azaz a jelen árfolyam mellett 48 ezer forintot kell a kifizetnünk.

Akit jobban érdekel a projekt, az erre talál bővebb információt.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×